ACTUALITATE 3 mai 2015

Simulatorul Autoliv, o inițiativă de impact

de Mirela Cara Dragu | 734 vizualizări

Antal Arpad simulator Autoliv 1 mai 2015 Vlad - 05

Sute de covăsneni au experimentat în acest weekend senzația unui impact la 30km/h, când compania Autoliv a amplasat în Curtea Tineretului un simulator de impact, menit să contribuie la conștientizarea importanței purtării centurii de siguranță.

Cei curioși au avut prilejul de a simți pe propria piele senzația unui impact cu un perete rigid la circa 30km/h, conștientizând astfel efectele nefaste pe care lipsa centurii de siguranță le-ar fi putut genera. În ciuda faptului că simularea are loc la o viteză mult mai mică decât cea cu care mașinile rulează de obicei în traficul rutier, efectul testului nu i-a lăsat indiferenți pe participanți. De la „nu voi mai circula niciodată fără centură”, până la „orice șofer ar trebui să treacă prin această experiență”, reacțiile au confirmat utilitatea inițiativei.

Proiect de lege pentru obligativitatea acestui test, propunerea primarului Antal Árpád

Cel care a dat startul simulărilor a fost chiar primarul Antal Árpád, care a dorit să le ofere un exemplu membrilor comunității. Imediat după simularea impactului el ne-a declarat: „A fost o experiență interesantă și chiar cred că ar trebui să facem un proiect de lege și să devină obligatoriu ca înainte ca oamenii să obțină permisul de conducere, să simtă acest impact și, poate în felul acesta, vom avea mai mulți șoferi responsabili pe șoselele din țară și pe drumurile din orașe. O să am această discuție cu colegii parlamentari și eu cred că ar fi o idee bună. Toată lumea ar avea de câștigat din acest lucru.”

Compania Autoliv este lider mondial în producția de sisteme de siguranță auto, iar la Sfântu Gheorghe are peste 2.000 de angajați care lucrează în producția de volane. În ultima perioadă, Autoliv a desfășurat numeroase inițiative de conștientizare și responsabilizare a participanților la trafic, precum și acțiuni de educație rutieră. În plus, în ultimii patru ani, Autoliv este unul dintre sponsorii principali ai Zilelor Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.