ACTUALITATE 3 mai 2015

"Vrem ca judeţul Covasna să devină o destinaţie adevărată, nu numai un loc de tranzit"

de Agerpres | 635 vizualizări

Peste 30 de expozanţi din ţară şi străinătate au participat în weekend la Târgul de Turism Activ deschis vineri la Sfântu Gheorghe, în cadrul căruia sunt promovate, cu predilecţie, ofertele care combină recreerea cu aventura şi cunoaşterea.

Târgul, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna cu sprijinul mai multor parteneri, reuneşte sub acelaşi pavilion expozanţi din judeţul Covasna şi din oraşele înfrăţite din Ungaria, ofertele lor fiind completate cu cele ale Oficiului Naţional de Turism al Ungariei, care participă cu un stand separat.

Preşedintele CCI Covasna, Édler András, a declarat că acest eveniment se înscrie în strategia de promovare turistică a judeţului, scopul fiind ca acesta să devină o destinaţie în sine, nu doar un teren de tranzit.

„Dispunem de un potenţial turistic imens şi lucrăm intens ca judeţul Covasna să devină o destinaţie turistică adevărată, nu numai de tranzit. Repet, dispunem de un potenţial imens care este neexploatat şi lucrăm la popularizarea acestuia, iar, în paralel, lucrăm şi cu cei din domeniul turismului. Am înfiinţat secţiunea pensiuni şi vrem să le arătăm că, de fapt, activitatea turistică începe cu construirea unei pensiuni, dar nu se termină acolo. Ca să atragem turişti şi să îi menţinem trebuie să le oferim posibilităţi de distracţie, pe care le avem, dar nu ştim de ele sau ştim, dar ni se par aşa de simple şi evidente că nu ne vine să credem că i-ar interesa. (...) În Anglia, spre exemplu, nişte artişti se îmbracă cu haine de epocă sau în nişte stafii şi aleargă pe treptele unui castel sau prin curte şi asta putem face şi noi pentru că avem astfel de locaţii. Alţii au o piatră în jurul căreia fac o ideologie întreagă şi atrag două milioane de vizitatori, iar noi avem, ca să spunem aşa, un munte întreg de pietre şi nu ştim să exploatăm aceste bogăţii de care dispunem”, a declarat Édler András.

Reprezentantul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judeţean Covasna, Albert Zoltan, a declarat că turiştii care vin în judeţ au la dispoziţie parcuri de distracţii, centre de echitaţie, campinguri, traseele montane şi cicliste, pârtii de schi, băi cu apă minerală, precum şi posibilităţi de practicare a sporturilor extreme.

„În curând vom avea şi un centru de scufundări în judeţul Covasna, se lucrează la acest program. Trebuie sa dezvoltăm segmentul de turism activ, avem foarte multe posibilităţi, dar încă nu s-a format o ofertă în produse turistice. Şi asta este o diferenţă foarte mare, pentru că a avea potenţial nu este tot aia cu a pune un program în mâna unui turist, ca el să vină în judeţul nostru să se distreze, să se relaxeze şi să-şi cheltuiască banii aici”, a spus Albert Zoltán.

El a adăugat că judeţul Covasna are băi tradiţionale cu apă minerală, „avem trasee turistice, la Şugaş Băi, spre exemplu, există o multitudine de posibilităţi de petrecere a timpului liber, avem acolo parc de aventură, pârtie de schi, un centru wellness, teren de tenis şi minigolf, perete de căţărare, deci e foarte atractiv atât pentru concedii, cât şi pentru timpul liber la sfârşit de săptămână”, a spus Albert Zoltán.

Preşedintele Asociaţiei întreprinderilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), Bagoly Miklos, a menţionat că în cadrul asociaţiei pe care o conduce a fost înfiinţat un cluster balneo-turistic menit să sprijine dezvoltarea acestei ramuri.

„Turism activ înseamnă eliminarea sedentarismului. Citez un bun prieten al meu care a zis, cândva, că a existat pe vremuri o armonie din punct de vedere gastronomic – mâncam slănină şi ceapă şi după aia mergeam la sapă. Acum armonia s-a stricat, pentru că lipseşte sapa. Mişcarea e înainte de toate un izvor de sănătate. Trebuie să-i scoatem şi pe cei care sunt iubitori ai culturismului în sală în mijlocul naturii, să folosească acele resurse care sunt izvor de sănătate. Deci mişcare şi aer curat împreună, iar în acest sens judeţul Covasna are posibilităţi inepuizabile”, a spus acesta.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.