ACTUALITATE 4 mai 2015

Băcel, un sat uitat de autoritățile județene

de Mirela Cara Dragu | 1317 vizualizări

Liderii PNL Covasna au demarat campania „SOS satul Băcel”

Co-președintele PNL Covasna, Codruț Opaiț, a tras un semnal de alarmă asupra faptului că satul Băcel, care aparține de comuna Chichiș, are grave probleme de infrastructură, în ciuda faptului că este poziționat foarte aproape atât de Brașov, cât și de Sfântu Gheorghe, ceea ce ar trebui să îl ajute să intre în atenția autorităților. În plus, comuna de care aparține are o infrastructură bună și a beneficiat și de alte îmbunătățiri de-a lungul timpului.

Băcel este o localitate compusă din aproximativ 320 de gospodării, ceea ce duce la un estimat de 700 de persoane, dintre care peste 90% români. Codruț Opaiț, care consideră că localitatea nu se află în secolul 21, a precizat că în satul în discuție, din 1989 până în prezent, nu s-a schimbat nimic. În continuare oamenii nu au drumuri asflatate, nu au apă curentă, iar digul nu este reparat. Singura facilitate, alimentarea cu energie electrică, datează din anii ’60-’70.

Liderul PNL a lansat un apel către autoritățile din județ să găsească o soluție, fiind convins că explicațiile primite până în prezent cu privire la motivele pentru care nu s-a trecut de la proiecte și promisiuni la fapte nu sunt destul de întemeiate și nu reprezintă un obstacol real în calea îmbunătățirii condițiilor dezastruoase din satul Băcel. El a mai precizat că primarul orașului Târgu Mureș, Dorin Florea, care a copilărit acolo, este hotărât să se implice activ în sprijinirea oricăror proiecte de dezvoltare a infrastructurii satului. „N-aș vrea să fiu răuvoitor sau să interpretez într-un anume fel problema, însă am impresia că Băcel nu este interesant din punct de vedere electoral. Acolo este o populație majoritar românească și probabil pentru administrația județului specific UDMR această populație nu prezintă interes electoral. Sper să nu fie așa. Dacă este așa înseamnă că se face o discriminare în ceea ce privește distribuția resurselor centralizate la nivelul județului. Trebuie să facem să înțeleagă administrația județului că majoritatea fondurilor vin totuși de la bugetul central. Ca atare, se așteaptă o distribuție echitabilă a acestor fonduri” – a spus Opaiț.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
dragos, 6 mai 2015
Dobarlau?Valea Dobarlaului?90% este asfalt,semnalul la telefonie este altceva,cind sa discutat cu primarul de acolo,eu ca si reprezentant la o firma destul de cunoscuta,m am lovit de ,o ignoranta citeste integral
amalia, 5 mai 2015
Problema asta nu e numai in Bacel. Nu stiu cand ati foat ultima oara in Dobarlau,pe Valea Dobarlaului sau in Lunca Marcus..toate au aceleasi probleme: lipsa de drumuri asfaltate, apa curenta, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.