ACTUALITATE 5 mai 2015

Spot video aniversar pentru 12 ani de „Observatorul de Covasna”!

de Mirela Cara Dragu | 1055 vizualizări

ziar

Observatorul de Covasna a împlinit anul acesta 12 ani de existență. În tot acest timp, cotidianul a încercat să prezinte știrile la zi într-o manieră corectă și echitabilă, fără insinuări sau afirmații gratuite, încercând să mențină un echilibru și o constanță în politica adoptată. Atitudinea deschisă față de comunitate, interesul de a promova imparțial evenimentele din Sfântu Gheorghe și din întregul județ, dar mai ales deschiderea către comunicarea interetnică au făcut ca „Observatorul de Covasna”, cel mai important ziar de limbă română din județ, să aibă deopotrivă cititori și abonați vorbitori atât de limba română, cât și de limba maghiară.

În cei 12 ani de când a luat ființă, ziarul a trecut prin multe schimbări și a avut vreme să se confrunte cu multe. Lăudat de unii, acuzat de alții el a reușit să se mențină în topul preferințelor cititorilor de presă locală și continuă să se bucure de atenția acestora.

Ca și în anii precedenți, anul acesta „Observatorul de Covasna” a fost partener media al Zilelor Sfântu Gheorghe, prilej cu care întreaga echipă a ziarului a dorit să îi reamintească întregii comunități că este pregătită să îi deservească și în continuare interesele. Ideea a fost transmisă printr-un spot video. Este poate prima oară când un ziar județean își face promovare printr-un spot video. Acesta a putut fi vizionat pe ecranul de la scena mare, amenajată în Piața Mihai Viteazul de Zilele Sfântu Gheorghe, și poate fi vizualizat și pe site-ul www.covasnamedia.ro.

Click AICI pentru a vedea spotul video!

Spotul are un concept simplu. Câțiva oameni cunoscuți și activi în diverse domenii din comunitatea noastră au fost selectați pentru a rosti câte unul din cuvintele care caracterizează activitatea viitoare a ziarului. În mod subtil, cuvântul pe care îl rostește fiecare personaj din spot este și cel care descrie omul respectiv, în special din perspectiva a ceea ce face pentru comunitate.

02 Oana Georgescu

Motivul pentru care persoanele care apar în spot au fost selectate și asociate cu fiecare din cuvintele rostite în spot ne-a fost dezvăluit chiar de către principalul acționar al ziarului, Daniel Șanta, care a vorbit pe rând despre fiecare din cei implicați în promovarea acestuia.

„Doamna doctor Oana Georgescu reprezintă o adevărată binecuvântare pentru comunitatea noastră. Este un om providențial, care a intervenit de atâtea ori pentru binele semenilor săi, încât nu cred că avem instrumentele necesare de a-i arăta recunoștință pe măsura meritelor. Inițial am vrut să-i alocăm cuvântul „pasiune”, pentru că eu cred că doar cu foarte multă pasiune, pentru oameni și meserie, poți face ceea ce ea face de atâția zeci de ani. Am schimbat însă cuvântul în „OMENIE” la alegerea doamnei doctor și am simțit această alegere drept relevantă pentru că, având-o în față, asta-i citești în privire și în fiecare gest: că este un om uriaș cu o colosală omenie.

01 Ciprian Anton

Ciprian Anton este o lecție de viață prin tot ceea ce face. Nu puteam găsi un exemplu mai bun de DETERMINARE. De fiecare dată când avem dificultăți în a depăși o anumită situație, le reamintesc colegilor mei că există oameni precum Ciprian, pentru care nicio încercare nu pare prea grea. În plus determinarea lui vine la pachet cu o modestie și o seninătate ieșite din comun.

03 ISU Devotament

 

Îi mulțumesc domnului colonel György Alfons pentru că ne-a ajutat cu prezența sa și a colegilor săi de la ISU Covasna. Acești oameni reprezintă cazuri concrete de indivizi care atunci când pleacă de acasă, lasă la o parte tot și se dăruiesc meseriei. Așa cum o spune și spotul, fac asta cu DEVOTAMENT, CURAJ și, de foarte multe ori, rigorile muncii lor implică SACRIFICIU. Nu pot decât să îmi exprim admirația pentru ei și sper ca oamenii să înțeleagă că adeseori, păstrând proporțiile, meseria de ziarist implică câte ceva din toate aceste calități. Oamenii de presă nu au weekenduri, sunt la muncă mai mereu când ceilalți sărbătoresc, nu au un program fix, sunt deseori puși în situații în care trebuie să dea dovadă de curaj. E o meserie pentru care ori ești făcut, ori nu, fără cale de mijloc!

05 Papp Adolf

Papp Adolf este expresia vie a SPIRITULUI COMUNITAR. Vorbeam deunăzi cu el și îi spuneam că, deși s-au făcut progrese la acest capitol, Crucea Roșie Covasna încă nu comunică suficient lucrurile extraordinare pe care le face. Să ai capacitatea de a gestiona și motiva oameni care să facă lucruri atât de minunate de cele mai multe ori voluntar, este ceva extraordinar. Tocmai de aceea Papp Adolf este un exemplu și se regăsește în spotul nostru. Cred că asemeni muncii într-un ziar, motivația e cu totul alta decât cea financiară. Ea trebuie să fie oarecum intrinsecă, ține de finalitatea pe care vrei s-o dai faptelor tale, în fiecare zi.

06 Sebastian Parvu

Părintele Sebastian Pârvu a fost protagonistul unui interviu la noi în ziar chiar de curând. Nu sunt multe de spus, pentru că mi-e destul de clar că acest om are o MISIUNE în comunitate pe care și-o împlinește cum se cuvine. Trebuie să ai har, responsabilitate și multă dragoste de oameni pentru a face bine meseria asta. E similar în cazul unui ziar local, pentru care cititorii sunt precum enoriașii unei biserici. Sunt oameni care vin la tine, iar tu încerci să le oferi ceva, încerci să reprezinți pentru ei un punct de referință, o valoare adăugată în viața lor de zi cu zi.

07 Marilena Profiroiu

Doamna Marilena Profiroiu a fost o alegere foarte ușor de făcut atunci când a fost vorba de PROFESIONALISM. Este simplu să exemplifici prin domnia sa o calitate fără de care astăzi nu poți fi reper într-un domeniu. Într-o societate în care actul juridic are parcă o însemnătate tot mai mare, în care nivelul de multidisciplinaritate pe care trebuie să-l aibă un jurist a crescut enorm, nu e deloc ușor să fii cu adevărat un profesionist. Când cineva reușește asta, cred că merită nominalizat și apreciat.

04 Monica Opra

Alături de colegii mei, am ales-o pe Monica Opra pentru a exemplifica TALENTul de care e nevoie în meseria pe care o practici. Monica reușește să fie în ultima vreme o adevărată revelație, iar proiectul ei alături de orchestra Castellani din Brașov a reușit să ne uimească.

08 Luminita Costea

Alegerea doamnei Luminița Costea pentru a vorbi despre PERFORMANȚĂ vine și din câteva din problemele comune pe care domeniile noastre de activitate le au. Presa în România, la fel ca și învățământul, se confruntă cu un soi de criză, de transformare, în care e tot mai greu să fii bun, să fii performant. Ori într-un asemenea context, un profesor cu elevi care au obținut zeci de premii la concursurile școlare naționale, cu participări multiple la seminarii și activități educaționale internaționale, un manager care a reușit să readucă Colegiul Național „Mihai Viteazul“ pe poziția fruntașă în județ la examenele claselor terminale, merită această asociere.”

Întreaga echipă a „Observatorului de Covasna” le mulțumește celor care s-au alăturat proiectului de promovare a ziarului întrucât ei au demonstrat astfel că au nevoie de el și că își doresc să îl vadă mai „bătrân” și mai plin de succes decât până acum. Ca și în spotul video, echipa le mulțumește la fel de mult tuturor cititorilor și abonaților fără de care ziarul nu ar exista, pentru că el scrie despre oameni pentru oameni.

De asemenea, le mulţumim lui Ványolós-Albert Csaba, Cosmin Cojocaru, Raluca Puşcariu, Mădălina Roman și restaurantului Bastion, care au contribuit la realizarea spotului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Serban Vasile, 12 mai 2015
Multi ani inainte pentru OBSERVATORUL de Covasna. Eu am admirat deocamdata 3 lucruri in Covasna care ar trebui mai intens popularizate - apa minerala din centrul orasuluui care ar merita o amenajare citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.