ACTUALITATE 6 mai 2015

EDITORIAL. Hopurile, gropile şi poantele lui Victor Ponta

de Dumitru Manolăchescu | 677 vizualizări

Prăbuşit într-o admiraţie necontrolată asupra propriei persoane, premierul Ponta este de părere că singurul lucru pe care îl mai are guvernul PSD de făcut până la viitoarele alegeri este autostrada Comarnic-Braşov. „După aia ne putem retrage în glorie”... Victor Viorel glumeşte cu noi, ştim asta, de-aia nici nu punem mare preţ pe spusele augustei sale persoane. Dar nici nu putem trece peste manifestări evidente de cult al personalităţii, combinate cu nostalgii faţă de trecutul comunist şi frica de „fraţii” săi întru Justiţie, procurori şi judecători. Toate astea la un loc formulează un alt proiect de ţară marca Victor Ponta, care n-are nicio legătură cu minciunile pe care le debitează plagiatorul dovedit la posturile TV.

„Noul Ponta” scârţâie rău pe la încheieturi, ca o pereche de pantofi noi de pe vremuri. Şi tot ca pantofii demodaţi, te calcă rău pe bătături la drum lung. Scârţâitul ne enervează, bătăturile ne dor. „Noul Ponta” e tot cel vechi, doar proştii şi investitorii direct interesaţi în proiect pot crede în schimbarea la faţă a premierului. Întrucât nu sunt nici una, nici alta, n-am cum să cred în proiectul noului Ponta livrat de specialiştii pesedişti în imagine şi relaţii publice. Din acest motiv şi din multe altele nu cred că te vei retrage în glorie, Victore! Nici tu, nici guvernul pe care-l păstoreşti împreună cu clica de penali din Partidul Conducător.

Cum aş putea, oare, crede într-un partid condus de un premier care luptă cu Justiţia independentă, încercând s-o readucă la starea de supunere oarbă din anii ’90?! Cum aş putea să girez un şef de partid-premier care încearcă să-şi salveze prietenii pesedişti corupţi din ghearele Justiţiei? Victor Ponta glumeşte pe seama procurorilor şi judecătorilor, în vreme ce partidul lui propune iniţiative legislative care să facă din procurori nişte mieluşei speriaţi de lupul Ponta cel rău... Asta nu mai e glumă, Victore, nici măcar umorul tău de duzină n-o poate asocia cu o poantă! „Procurorii şi judecătorii care greşesc să fie judecaţi pentru abuz de putere” – aşa sună comanda de la Ponta pentru cei 10 iniţiatori pesedişti ai respectivei propuneri legislative. Propunerea a trecut, împreună cu altele pe placul Puterii pesediste corupte, de Comisia Juridică a Senatului. Aşteptăm reacţia Opoziţiei în dezbaterea din plen. Să sperăm că PNL şi sateliţii săi vor reuşi să evite o nouă zi neagră în istoria Parlamentului României.

Până atunci, Victor Ponta are de gestionat o situaţie complicată, care-l priveşte direct pe prietenul său intim Dan Şova. Curtea Constituţională a hotărât că Hotărârea Senatului cu privire la votul din 25 martie pentru încuviinţarea arestării preventive a fostului ministru pesedist este neconstituţională. Prin urmare, ori se reinterpretează rezultatul votului (nu insist, ştiţi probabil că atunci au fost probleme cu prezenţa şi cu numărarea voturilor), ori se reia votul. În ambele situaţii, arestarea preventivă a lui Dan Şova este ca şi făcută, pentru că a doua oară n-o să-l mai ajute nici măcar mirul de la Patriarhul Daniel. Se strânge laţul, Victore, ieri trebuia să se dea o soluţie şi pentru Liviu Dragnea, în dosarul referendumului pentru destituirea lui Băsescu... Dacă va fi găsit vinovat de fraude la referendum, va dispărea şi prietenul Dragnea-Teleormăneanul din peisajul guvernamental şi electoral. De prietenul cu care au nuntit pesediştii la Iaşi, Gigi Nichita, ce să mai zic, e pe făraş şi el, îl ajung din urmă blestemele soţiei părăsite şi amantei infidele...

Grea cumpănă, dar aş putea garanta că Victor Ponta nu se va opri din marşul glorios spre revenirea la valorile comuniste ale trecutului iliescian apropiat. Mai are, de fapt, un singur hop de trecut, autostrada Comarnic-Braşov, după care se va putea retrage liniştit. La puşcărie, ori la o vilă de protocol donată de Sebastian Ghiţă? Nu ştim, nimeni nu ştie încă, dar, cum spuneam, laţul se strânge, Şova, Dragnea, Nichita, propriul cumnat sunt piese importante pe tabla de şah pe care mută şi pierde Ponta. Cu ce efecte, vom vedea. Cât despre autostrada Comarnic-Braşov, ea este la fel de actuală şi credibilă ca toate celelalte drumuri expres şi autostrăzi pe care se laudă premierul plagiator că le-a terminat în guvernarea dumisale: zero plus zero nu dă nimic altceva decât zero.

Dacă aş fi în locul premierului, aş fi mai atent la hopuri: s-ar putea ca autostrada spre Braşov să fie o nimica toată pe lângă groapa adâncă pe care i-o va săpa bunul său amic Dan Şova, dintr-o sordidă celulă de la Rahova.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Eugen, 7 mai 2015
"încearcă să-şi salveze prietenii pesedişti corupţi din ghearele Justiţiei" GREŞIT. "încearcă să-şi salveze prietenii pesedişti corupţi, de acţiunile lucide, curajoase şi freşti ale citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.