LIFESTYLE 7 mai 2015

Capsulele de mâncare instant

de Covasna Media | 817 vizualizări

Un „replicator” inspirat din „Star Trek” pregăteşte preparate alimentare în 30 de secunde

Un dispozitiv care ar putea să revo­luţioneze industria alimentară, inspirat din serialul „Star Trek”, capabil să pregătească diverse preparate alimentare în mai puţin de un minut, a fost inventat de oamenii de ştiinţă din Israel, informează Reuters.

Denumit „The Genie”, similar ca mărime şi aspect cu un filtru de cafea, dispozitivul poate să producă o varietate nelimitată de preparate alimentare folosind diverse capsule care conţin ingrediente naturale dezhidratate. Indiferent dacă este vorba de preparate sărate sau dulci, de aperitive sau desert, noul dispozitiv poate să „creeze” orice preparat alimentar în aproximativ 30 de secunde.

Inventat de antreprenorii israelieni Ayelet Carasso şi Doron Marco, de la compania White Innovation, „replicatorul” de alimente utilizează pentru a funcţiona o aplicaţie pentru dispozitive mobile.

„Poate fi vorba de orice preparat, poate fi pui cu orez, cuşcuş cu legume sau o uluitoare «ramen» (supă ja­poneză, n.r.) sau chiar un sufleu de ciocolată sau orice desert vă doriţi”, a explicat Aylet Carasso.

„Folosim doar ingrediente naturale, nu folosim niciun conservant şi nici alţi aditivi pe care oamenii îi folo­sesc în mâncărurile lor”, a adăugat el.

Mâncărurile sunt preparate în porţii de 140 de grame, în caserole reciclabile.

Prin apăsarea unei simple taste de pe aplicaţia pentru mobil a dispozitivului „The Genie”, aparatul începe să amestece, să agite şi să adauge orice fel de tip de lichid, disponibil în tuburi ataşate în spatele dispozitivului, care poate să coacă şi să prăjească preparatul dorit, la temperatura cea mai potrivită.

Toate ingredientele naturale din capsule sunt uscate şi congelate şi au termene de garanţie cuprinse între un an şi doi ani.

Ayelet Carasso şi Doron Marco spun că au creat acest dispozitiv revo­luţionar - pe care l-au şi brevetat - atunci când au constatat, în timpul sesiunilor lor nocturne de lucru, că întâmpinau dificultăţi serioase în găsirea unor restaurante care dispun de un serviciu de livrare pe timpul nopţii.

Cei doi antreprenori israelieni spun că aparatul lor reprezintă o versiune reală a „replicatorului” din „Star Trek”, un aparat folosit pentru a produce alimente la comandă, aflat la bordul legendarei nave spaţiale USS Enterprise.

Galaxy-class_replicator

Bucătarii israelieni au început deja să creeze reţete pentru capsulele folosite de aparatul „The Genie” şi speră să lanseze în curând o linie de producţie pentru diverse personalităţi din industria culinară, care să conţină şi capsule pentru regimuri dietetice specifice, precum cele lipsite de zahăr sau de gluten.

Creatorii aparatului spun că au început deja să lucreze pentru a extinde capacităţile aplicaţiei pentru mobil a dispozitivului.

White Innovation, o companie cu capital privat, speră să introducă aparatele din gama „The Genie” mai întâi în magazine generale, cafenele şi, ulterior, acestea vor putea fi achiziţio­nate şi de cumpărători individuali.

Aparatele „The Genie” vor fi co­mercializate la un preţ de ordinul câtorva sute de dolari. Capsulele dispozitivului vor avea preţuri comparabile cu micul dejun, gustările şi deserturile clasice.

Compania israeliană a început deja să comercializeze şi să distribuie aceste aparate în Europa şi în Statele Unite.

(descopera.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.