ACTUALITATE 7 mai 2015

EDITORIAL. Primarul Nichita îl invită pe premier să se dezbrace în Piaţa Unirii

de Dumitru Manolăchescu | 416 vizualizări

Urmărit de propria sa copilărie nefericită, când mânca mămăligă cu ceapă, primarul de Iaşi, un amant bătrâior complexat şi gelos, îndrăgostit lulea de o fufă din primărie, exprimă într-un interviu gânduri curajoase: „Ca să fii om public trebuie să te dezbraci în Piaţa Unirii”... Sau în orice piaţă încăpătoare din satele şi oraşele ţării, adaug eu. Da, are dreptate omul, mai ales dacă punem dezbraci între ghilimele, dar nu cred că exprimă şi opinia liderilor PSD, partid în numele şi la umbra căruia acţionează primarul sexos-pasional. Pentru că partidul şi liderii lui nu se „dezbracă” niciodată, sunt în stare să şi doarmă îmbrăcaţi pentru a-şi ascunde mizeriile şi porcăriile politice care dau prost la imagine. Ei se dezbracă doar de caracter, dar asta-i o altă discuţie, cu alte ghilimele...

Câteva exemple, doar, de acţiuni guvernamentale acoperite de ochii lumii printr-o propagandă găunoasă: de azi începe epopeea fiscalizării bacşişului. În aparenţă, adică pentru uzul şi auzul proştilor, de treaba asta se ocupă ANAF, care-i taie şi-i spânzură pe micii întreprinzători ca să adune câteva miliarde la bugetul statului. Ca să vedeţi cât de bine „îmbrăcat” este premierul Ponta, atenţie la reacţia şefului Guvernului dispus să-i împace pe taximetrişti, pizzerişti şi frizeri: consumatorul Ponta nu este de acord cu fiscalizarea bacşişului la unele categorii profesionale – cum să-i faci mizeria asta băiatului cu pizza?! E inutil şi ruşinos, zice premierul... Probabil nici cu bacşişul de la taximetrişti sau frizeri nu este prea dur Ponta, şi-aşa o duc greu amărâţii ăştia! Dar la chelneri, la barmani, la vânzătorii de hot-dog, aici e musai să fim duri, pe ei băieţi, pe mama lor!

Toată acţiunea asta cu bacşişul e o aiureală penibilă, menită să ascundă lipsa de soluţii şi sărăcia de idei a guvernanţilor. Dar e ascunsă bine sub masca acţiunilor anti-evazioniste a celui mai penal guvern post-decembrist. În aceeaşi categorie a „penibilului îmbrăcat”, acuzată până şi de primarul Gigi Nichita, se înscriu mai toate iniţiativele anti-populare ale pesediştilor. Căutătorii de bani la buget vor să tripleze impozitele pentru profesiile liberale (farmacişti, medici, avocaţi, notari etc.), în ideea că oamenii ăştia oricum câştigă mai mult decât declară. Altă aiureală, fără cap, dar cu coadă... Sigur că medicul sau avocatul nu dau chitanţe pentru tot ce le plăteşte clientul, dar de unde ştie guvernul câţi bani ascund „evazioniştii” de inspectorii ANAF? S-a făcut vreo cercetare în această direcţie, are guvernul informaţii pe care nu le ştim noi? Iar specialiştii spun că nebunia nu se termină aici, se pregăteşte un proiect de lege care să-i oblige pe „liberali” să plătească din urmă, pe nu ştiu câţi ani, impozitele astea mărite. Dar totul e bine ascuns, nimeni din guvern sau de la ANAF nu vorbeşte despre asta, totul e pus pe seama imaginaţiei răzvrătite a unor jurnalişti de dreapta...

Dacă l-ai pune pe Victor Ponta, aşa cum ne îndemna primarul Nichita, să se dezbrace în Piaţa Victoriei, ai vedea mult mai clar şi mai de aproape faptele şi zonele ruşinoase ale acestor oameni publici. Dar, o ştim cu toţii, vorbele au fost create pentru a ascunde gândurile adevărate, aşa că la nivel politic vom rămâne în zona vorbelor fără acoperire, mulţumindu-ne cu ciozvârte de penali acoperiţi de partide şi descoperiţi de DNA. Şi nici de ăştia nu vom mai avea parte multă vreme, în Parlament pesediştii şi aliaţii lor (intră şi UDMR-ul aici) pregătesc noi modificări ale Codului penal, care să-i pună la adăpost pe politicienii corupţi. Nu încercaţi să aflaţi despre ce-i vorba, totul e bine camuflat, ni se vorbeşte despre practicile americane şi europene, unde-aţi mai văzut voi, în lumea civilizată, să se încătuşeze sau să se trimită în celule preventive jegoase „gulerele albe” de politicieni, oameni de afaceri şi înalţi funcţionari publici?! N-am mai văzut, e drept, dar n-am văzut niciunde în lumea civilizată atâta corupţie şi furtişag, atâta dispreţ faţă de lege şi-atâta neamprostie ridicată la rang de „patriotism bine intenţionat”: adică nu contează cum faci milioanele de euro, important e să fii român verde, să angajezi câteva sute de oameni şi-apoi să aştepţi recunoştinţa naţiei pentru că ai contribuit la reducerea şomajului şi la creşterea PIB. Nu contează cât ai furat, contează să-ţi cheltuieşti banii în ţară, crescând consumul pe cap de locuitor.

Important e să ştiţi că, începând de azi (poimâine e sărbătoare naţională de Ziua Regilor României, nu se pune, inspectorii ANAF şi-au luat liber), dacă vreţi să lăsaţi un leu-doi taximetristului, băiatului cu pizza sau ospătarului, trebuie să vă înregistraţi în „Cartea neagră a românilor zurbagii”, o Carte scrisă de Victor Ponta şi şeful ANAF, Gelu Diaconu. Păi cum, doar preşedintele Iohannis şi puşcăriaşul Gheorghe Becali să câştige un ban grămadă scriind cărţi pe bandă rulantă?! Alţii or fi mai proşti?!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.