ACTUALITATE 7 mai 2015

Școala din Dalnic va fi reabilitată

de Mirela Cara Dragu | 549 vizualizări

Locuitorii comunei Dalnic vor avea în curând o școală mai frumoasă. Primarul Bartók Ede-Ottó ne-a declarat că proiectul de reabilitare a Școlii cu clasele I-VIII „Darkó Jenő” se ridică la o valoare totală de 450 mii lei, din care 75 mii lei lei sunt bani proveniți de la Consiliul Județean, restul sumei fiind plătit din bugetul propriu al Primăriei.

Reabilitarea școlii este importantă pentru comunitate, iar investiția este binevenită, în opinia primarului comunei. „Este normal să investim în școală pentru că educația este cea mai importantă. Viitorul nostru al tuturor, dar mai ales al copiilor noștri, depinde de școală, iar noi suntem obligați să le creăm condiții pentru a studia. La urma urmei, școala și biserica sunt cele mai importante instituții dintr-o comunitate pentru că de acolo ne facem educația” – ne-a spus primarul Bartók Ede-Ottó.

Comuna Dalnic are o populație de aproximativ 1.000 de locuitori, din care în jur de 97% sunt etnici maghiari. Până în 2004, ea a făcut parte din comuna Moacșa și nu are în administrare vreun alt sat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.