SPORT 11 mai 2015

„Memorialul Jani Ferenc şi Codruţ Morar” – un succes în kartingul covăsnean

de Covasna Media | 987 vizualizări

Concurs karting mai 2015 - 13Concurs karting mai 2015 - 07Concurs karting mai 2015 - 05

Pe pista de karting CSSK Tg.Secuiesc s-a desfășurat în weekend un prestigios concurs național de karting viteză și educație rutieră, concurs inclus în CAEN al MECS și organizat de Palatul Copiilor Sf. Gheorghe, Clubul Copiilor Întorsura Buzăului și Clubul Sportiv Skat Kart Tg.Secuiesc în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna, MECS și Inspectoratul Școlar Județean Covasna.

La eveniment au participat 70 de concurenți din 18 județe care și-au măsurat talentul și caii putere pe 5 categorii de vârste, copii între 5 și 19 ani.

Concursul a constat din chestionar de educație rutieră pregătit de Poliția Municipiului Tg. Secuiesc – Brigada Rutieră, parc școală care a fost realizat printr-un concurs unde copiii au trebuit să parcurgă o stradă ori cu bicicleta ori cu karturi, stradă cu foarte multe indicatoare rutiere specifice circulației atât cu bicicleta dar și cu autoturismul sau pe jos. Copiii au fost la înălțimea concursului au reușit un traseu demn de lăudat, s-au oprit la trecerea pentru pietoni dacă pe trecere se afla o persoană, au știut ce semnifică simbolul „Stop” sau „Cedează trecerea”, trecere la nivel cu cale ferată cu Crucea Sf. Andrei, lucru care a fost lăudat și de către organele de poliție.

Dar cel mai important a fost karting viteză, concurs cu două antrenamente libere, două antrenamente cronometrate, briefing unde au fost prezentaţi piloții și regulile concursului de către campionul României, Ștefan Victor, iar normal două manșe pe categoriile sus menționate.

Mulțumim participanților, profesorilor, părinților pentru încrederea acordată, DJST pentru zona pitorească de la Pădureni – unde am fost cazați – și lui Ştefan Lucian pentru pista de karting de talie Europeană și normal copiilor pentru concursul extraordinar pe care au reușit să îl ofere spectatorilor şi părinților.

Kerekes Jenő

Palatul Copiilor Sf. Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.