ACTUALITATE 11 mai 2015

Prognoza meteo. Meteorologii anunţă temperaturi ridicate pentru luna mai

de Covasna Media | 511 vizualizări

Meteorologii anunţă că vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil. Joi, temperaturile scad uşor în regiunile nordice şi centrale unde maximele se apropie de normalul perioadei.

Marţi, vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil, chiar mai mult senin dimineaţa în mai multe zone ale ţării. Seara instabilitatea atmosferică se accentuează îndeosebi în sud-est şi la munte, unde vor fi înnorări temporare şi izolat ploi slabe, de scurtă durată. În noaptea următoare nebulozitatea se accentuează treptat în nord-vestul şi în nordul teritoriului. Vântul va sufla mai alert în sud-est şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade în estul Transilvaniei şi 24 de grade în sudul Munteniei şi în Dobrogea.

Miercuri, temperatura aerului continuă să crească şi vremea devine uşor mai caldă decât ar fi normal pentru această dată în cea mai mare parte a ţării. Aşadar maximele pleacă de la 19 grade în Maramureş şi în nordul litoralului şi ajung la 27 de grade în sudul Banatului. În primele ore vremea va fi în general frumoasă, apoi cerul va fi temporar noros şi vor cădea ploi slabe, de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice, după-amiaza şi seara, izolat, în special în nord şi la munte, iar noaptea pe arii restrânse în vest şi în nord-vest. Vântul va sufla cu ceva intensificări la munte.

Joi, vremea va fi în general instabilă, iar temperaturile scad uşor în regiunile nordice şi centrale unde maximele se apropie de normalul perioadei, în timp ce în restul teritoriului, regimul termic rămâne uşor mai ridicat decât cel obişnuit pentru această dată. Cerul se înnorează temporar şi vor fi averse însoţite de descărcări electrice în zonele deluroase şi montane şi pe arii mai restrânse în celelalte zone. Vor fi condiţii de grindină şi pe alocuri aversele pot lăsa în urmă cantităţi mai însemnate de apă. Vântul prinde putere la munte dar pentru intervale scurte şi în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în estul Transilvaniei şi 27 de grade în sudul Munteniei.

Vineri, în vestul, în nordul şi în centrul ţării, precum şi în zonele de munte, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor menţine apropiate de cele specifice acestei perioade. Vor fi înnorări temporar accentuate şi local averse şi descărcări electrice dar şi condiţii de grindină şi cantităţi de apă mai însemnate. În celelalte zone, cerul va fi variabil, ploi de scurtă durată şi descărcări electrice vor fi doar izolat iar temperaturile sunt peste cele normale. În general maximele vor fi între 19 şi 29 grade.

În weekend răcirea uşoară cuprinde treptat toate regiunile, apoi temperaturile cresc uşor spre jumătatea săptămânii viitoare. Fenomenele asociate instabilităţii atmosferice accentuate vor fi prezente mai ales sâmbătă şi duminică, îndeosebi în sud, în centru şi în est.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.