ACTUALITATE 12 mai 2015

EDITORIAL. „Defrişarea României”, spectacol PSD cu public naiv

de Dumitru Manolăchescu | 613 vizualizări

Pentru pesedişti important e să fim, toţi, o apă şi-un pământ. Ideea a fost lansată încă de pe vremea glorioasei cariere politico-mediatice a lui Dan Voiculescu, mentorul lui Ponta şi prietenul fidel al PSD-USL, şi-a prins mai repede decât aş fi bănuit. Cu sprijinul corect şi necesar al DNA, DIICOT şi ANI toate partidele au fost date-n gât pentru furăciuni din banul public, trafic de influenţă, comisioane şi-alte daraveli ascunse în legi făcute anume pentru a fi încălcate de nişte avocaţi hoţi, ajunşi întâmplător parlamentari, miniştri, înalţi funcţionari publici. Instituţiile de forţă ale ţării au demontat mitul politicianului corect şi onest; în România nu mai există, acum, un asemenea politician. PNL-ul e ca PSD-ul şi ca PDL-ul, PC-ul e ca UNPR-ul şi ca UDMR-ul – logică întrucâtva corectă, din moment ce absolut toate partidele importante s-au înfrăţit nu în munca pentru binele ţării, ci în ticăloşii, malversaţiuni şi afaceri oneroase pentru prosperitatea liderilor. De fostul preşedinte Traian Băsescu ce să mai zic, i se caută şi lui cu lumânarea pricină de scandal şi cred că până la urmă vor reuşi să-l agaţe şi pe el cu ceva. Oricum, Băsescu nu este văzut de români ca un om fără pată şi ştie el de ce...

Singurul care scăpa acestei logici politico-egalitariste era, până nu demult, preşedintele Klaus Iohannis. A încercat echipa de trâmbiţaşi a premierului-candidat Victor Ponta să-l lege pe sas de nişte afaceri cu copii, de nişte afaceri cu case, de alte mărunţişuri penibile dar a eşuat zgomotos, Iohannis a fost ales preşedinte cu un milion de voturi peste Ponta. După ce şi-a revenit din năuceală, a urmat partea a doua a bătăliei Ponta – Iohannis, mai subtilă, mai perfidă şi mai ticăloasă: PSD-ul şi Ponta se chinuie să-l lege pe Iohannis de alte afaceri oneroase. A picat la ţanc, cum altfel, povestea cu noul Cod Silvic şi defrişarea pădurilor României. Delincventul principal, inamicul nr. 1 al României, „duşmanul ţării” în viziunea pontist-pesedistă este chiar preşedintele Iohannis, care a întors noul Cod Silvic, un şvaiţer de idei economice şi patriotarde cu trimitere la fericirea „micilor silvicultori”, către Parlament. Nu dezvolt, e greu de urmărit fiecare scenetă care se joacă la Parlament, important e că s-a ajuns în situaţia ca Iohannis să fie asociat unei firme austriece cu interese în exploatarea pădurilor româneşti inclusiv în judeţul Covasna, la Reci, de Holzindustrie Schweighofer e vorba.

Ce mi se pare suspect e dezmăţul propagandistic pesedisto-ecologist anti Iohannis. În legătură cu Victor Ponta se tace, manifestanţii care au strigat la sfârşitul săptămânii trecute prin aşezările României nu l-au avut în vizor decât pe Iohannis, un preşedinte insuficient pregătit pentru a face faţă propagandei pesediste mincinoase. De parcă Ponta n-ar exista, de parcă pădurile ţării n-ar fi fost exploatate nemilos, defrişate şi furate cu ajutorul legilor nenorocite emanate de Năstase, Iliescu, Ciorbea şi liota de parlamentari pesedişti care s-a perindat la Putere în aceşti 25 de ani. Cine a „prelucrat” pădurile ţării, cine a defrişat ilegal şi cine s-a bucurat de retrocedări ilegale de păduri, cine a făcut averi de miliarde de euro tăind şi furând milioane de metri cubi de lemn în aceşti 25 de ani? Iohannis? Cu siguranţă, nu. „Prietenul” lui austriac? Poate, dar ăsta a făcut-o beneficiind de legile lui Adrian Năstase, nu de ale lui Iohannis. Dar ce ziceţi de Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu, Dan Şova, prinţul Paul, Tudor Chiuariu, Valeriu Stoica? Ăştia or fi nevinovaţi? DNA zice altfel, vom vedea cine are dreptate.

Vrând să-i închidă gura preşedintelui Iohannis pe teme de călătorii externe inoportune, Victor Ponta a „născut” rapid un control guvernamental pe probleme de defrişări ilegale în perioada 2009-2012. Să mori de râs, înainte de 2009 şi după 2012 nu s-a defrişat şi nu s-a furat niciun metru cub de lemn din pădurile României! Noroc cu premierul Ponta, care salvează încă o dată naţiunea de „duşmanul” protestant, sasul vânzător de ţară Iohannis.

Oricum o iei, preşedintele se află în faţa primului protest în care este acuzat de implicare în afaceri tenebroase. „Piesa” este atent regizată din umbră de PSD, lucru care nu-i putea scăpa preşedintelui Iohannis. În consecinţă, acesta a hotărât ca problema pădurilor defrişate ilegal să se discute în CSAT. Dacă-i bal, bal să fie, să ştim şi noi cine-i duşmanul şi de unde vine. Dacă-i Iohannis şi austriacul lui, să-i tragem pe roată. Dar dacă nu-s ăştia? Dacă descoperim încă o dată trucurile de manipulator marca Ponta-PSD?

Manifestanţii de sâmbătă au sesizat pe bună dreptate pericolul real care ne paşte: defrişarea României. Doar că n-au ştiut că pericolul ăsta nu e la Cotroceni, ci la Palatul Victoria şi în Parlamentul României. Acolo ar fi trebuit să strige oamenii „Victore, dacă vrei să nu-ţi pierzi slujba, nu-l mai ataca pe Iohannis”! Nu rimează, dar se potriveşte!

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.