ACTUALITATE 14 mai 2015

A furat tacâmuri dintr-un restaurant din Sfântu Gheorghe ca să le vândă la fier vechi

de Agerpres | 702 vizualizări

Un tânăr din judeţul Covasna a dat o spargere la un restaurant din Sfântu Gheorghe de unde a furat tacâmuri şi diverse alte obiecte metalice, cum ar fi robineţi, cu scopul de a le valorifica la fier vechi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna, Nicoleta Marin, a declarat că tânărul în vârstă de 20 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe cu propunere de arestare preventivă, el având antecedente penale.

Poliţiştii au demarat cercetări în acest caz în urma reclamaţiei primite de la reprezentantul salonului de nunţi, care a constatat că în perioada 5-13 mai au fost sustrase şi distruse mai multe bunuri din restaurant.

„Din cercetări s-a stabilit că tânărul a pătruns în mai multe rânduri în incinta localului şi ar fi sustras mai multe tacâmuri, precum şi alte obiecte confecţionate din materiale feroase şi neferoase, în scopul valorificării acestora la centre de colectare a materialelor de profil. Tânărul este cunoscut cu antecedente penale şi a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul în valoare de aproximativ 8.000 de lei fost recuperat parţial, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a declarat Nicoleta Marin.

Poliţiştii covăsneni au întocmit în ultimii ani zeci de dosare pentru furturi de materiale feroase, vânzarea acestora rămânând pentru multe persoane un mijloc de subzistenţă. Nemaigăsind atât de lesne fier vechi, câţiva hoţi au scos din subteran, în urmă cu câţiva ani, o parte din conductele de termoficare folosite pe vremuri pentru alimentarea cu căldură şi apă caldă a blocurilor din Sfântu Gheorghe. O patrulă de siguranţă publică din Sfântu Gheorghe a surprins, de asemenea, un bărbat care încerca să valorifice un capac de canal la un centru de colectare a fierului vechi, luat chiar din faţa unul bloc de locuinţe, iar alţi doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să fure capacul metalic al unui container de gunoi. Alţii au furat geamurile de metal ale unor centrale termice dezafectate sau pilonii de susţinere a unor pasarele. Cel mai incredibil poate fi catalogat un caz petrecut în urmă cu trei ani la Căpeni, unde, în toiul iernii, un tânăr a profitat de lipsa de acasă a unui consătean, i-a furat soba metalică, a făcut-o bucăţi şi a vândut-o la fier vechi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.