ACTUALITATE 17 mai 2015

Colectarea sângelui continuă la TTC şi RGT

de Covasna Media | 681 vizualizări

Campania „Donează sânge, dă viață” a continuat și săptămâna aceasta în data de 15 mai. Pentru sprijinirea comunității locale la Transilvanian Trousers Company (TTC) și Ready Garment Techology (RGT) s-au înscris pe listele de donatori peste 120 de persoane: angajați, membri de familie și prieteni ai acestora. Sunt și alte persoane din orașul nostru, care auzind despre acțiune, ni s-au alăturat astăzi.

La data de 8 mai din cei 30 de voluntari în urma analizelor efectuate înaintea recoltării, 20 de persoane au fost apte pentru a dona. Pe 15 mai s-au prezentat 40 de persoane, iar acțiunea va continua și săptămâna aceasta. În cele două zile de donare s-au colectat 43 doze de sânge.

Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe a venit cu o echipă la sediul fabricii, unde s-a amenajat o unitate mobilă pentru donare de sânge. Asistentele s-au bucurat de condițiile bune amenajate în cadrul firmei noastre. După cum ne-au împărtășit, este o zi productivă pentru ei, când au șansa să lucreze pe teren, la evenimente organizate, pentru că la sediu, aproximativ 15 persoane se prezintă zilnic să doneze, dar pe teren cel puțin dublu. Acțiunea noastră, care a adunat peste 120 de donatori, este salutată cu bucurie de cei de la centru. Majoritatea donatorilor sunt la prima donare, au venit cu mare plăcere, pentru că totul decurge operativ, o donație cu tot cu analize nu durează mai mult de 15 de minute.

Nyáguj Szilvia, directoarea centrului, ne-a declarat că solicitarea de sânge este în continuă creștere și pe lângă pacienții Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”, câteodată pot să trimită sânge și la operații mai complicate, în Târgu Mureș sau Cluj, cu bunăvoința oamenilor din județul Covasna.

Ema Alexa, directoarea de producție la TTC, împreună cu colegii din managementul firmei sunt inițiatorii acestei campanii de suflet. Managementul firmei s-a bucurat de reacția pozitivă și promptă a angajaților și că aceștia au un spirit de echipă nemaipomenit.

Firmele noastre au decis să se implice în promovarea donării de sânge, cu gândul de a împărţi bucuria de a trăi.

În fiecare minut al zilei, o persoană are nevoie de sânge, care poate să vină numai de la un donator voluntar, o persoană asemenea nouă, care la rândul lui poate să fie și donator, dar și o persoană care are nevoie de sânge.

(Biroul de Presă)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.