ACTUALITATE 18 mai 2015

Noaptea Muzeelor, un mare succes și la Sfântu Gheorghe

de Mirela Cara Dragu | 485 vizualizări

Noaptea muzeelor MNCR mai 2015 - 11

Aproape 1.500 de persoane au vizitat sâmbătă MNCR şi Expoziţia Cinegetică

Ediția de anul acesta a Nopții Muzeelor pare să fie una dintre cele mai bine clasate din punctul de vedere al numărului de vizitatori prezenți la evenimentele organizate cu acest prilej de numeroase muzee din țară. Se estimează că, la nivel național, peste 1 milion de oameni au răspuns invitației organizatorilor de a se bucura de programele pregătite cu prilejul acestei nopți culturale.

Din județul Covasna, numai două muzee au participat la eveniment, ambele din Sfântu Gheorghe: Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni și Expoziția Cinegetică, ambele aşteptând vizitatorii cu evenimente interesante, ce au atras un număr mult mai mare de oameni decât în anii precedenți.

Programul oferit de către Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni a constat în vizite ghidate la expoziţia de arheologie „Aşezarea preistorică Păuleni Ciuc Dâmbul Cetăţii” și la cea tactilă, intitulată „Atinge istoria”. De asemenea, au fost organizate ateliere creative pentru cei mici, dar nu numai, între care un atelier de scriere cu pană şi un atelier de confecţionare felinare cu modele cucuteniene. Numărul de vizitatori a fost de peste 500, o creştere semnificativă faţă de anul trecut, când la eveniment au participat în jur de 150 de persoane. „Am avut vizitatori locuitori ai oraşului, dar şi vizitatori din Braşov şi Republica Moldova – tineri masteranzi la istorie, de toate vârstele, de la familii cu copii, până la tineri adolescenţi. Cel mai mic participant nu avea nici 1 an” – ne-a declarat Cristina Felea, muzeograf PR la MNCR.

Noaptea muzeelor Expozitia Cinegetica mai 2015 - 3

La Expoziția Cinegetică numărul vizitatorilor de anul acesta a depășit 900 de persoane. Asociația Vadon a participat pentru prima oară în 2015, cu expoziția cinegetică la Noaptea Europeană a Muzeelor. „Pe lângă activitatea de colectare, identificare, conservare și prezentare a muzeului, temele și sarcinile publice educaționale devin tot mai pronunțate, iar programele culturale și de divertisment capătă un rol important prin mesajul pe care-l transmit: trezirea la viață a muzeului din liniștea sa de sanctuar prin întrunirea vizitatorilor, artiștilor și organizatorilor” – ne-a transmis reprezentanta Asociației Vadon, Török Enikő, care a precizat că Expoziția Cinegetică a putut fi admirată până la miezul nopții de către cei interesați, care au putut asculta muzică bună și au beneficiat de un program cultural atractiv, ceea ce explică succesul Nopții Muzeelor și în această instituție.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.