ACTUALITATE 18 mai 2015

Pe meleagurile succesului...

de Covasna Media | 777 vizualizări

Viața ne oferă variate șanse de a ne pune priceperile sau talentele în valoare. Menirea noastră este să încercăm la nesfârșit să ne dovedim nouă, în primul rând, ce putem face și cât de departe putem ajunge. Școala oferă elevilor, acești învățăcei care pășesc cu multă curiozitate și încredere pe drumurile cunoașterii, oportunități de a-și încerca forțele minții și profunzimea sufletului prin intermediul olimpiadelor si concursurilor școlare.

Anul acesta, la Concursul Național Interdisciplinar „Cultură și spiritualitate românească”, din județul Covasna s-au calificat pentru etapa națională două eleve: Denisa Georgiana Murea de la Școala Gimnazială „Nicolae Russu” Sita Buzăului, îndrumată de profesoara de limba si literatura română Otilia Buzea și de profesorul de religie Adrian Muntean, și Adriana Aldea de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Întorsura Buzăului, îndrumată de profesoara de limba și literatura română Angelica Leu și profesoara de religie Maria Popica.

În perioada 14-17 mai, însoțite de către prof. Angelica Leu, elevele au pornit într-o călătorie de mai, ce avea să se dovedească o experiență de neuitat, spre ținuturile Moldovei, mai exact în Vânători, Neamț. Ajunse la porțile cald deschise ale Seminarului Teologic „Veniamin Costachi”, am realizat că am poposit pe un tărâm al sufletului, deoarece o liniște frumoasă ne-a întâmpinat și o bucurie zâmbitoare ne-a mângâiat. Nu am cutezat să visăm prea mult, deoarece aveam de înfruntat un concurs. Cu emoție, dar și cu încredere, am luptat cu subiectele, cu liniștea chinuitoare a așteptării rezultatelor și, în final, cu listele finale. Fetele au fost de admirat, iar rezultatele au fost onorabile. Eleva Adriana Aldea s-a dovedit un destoinic luptător pe câmpul concursului și a fost decorată cu Premiul Special „Paisie Velicicovschi” cu 89 de puncte, la doar 7 puncte distanță de premiul I. Am trăit o bucurie deplină! Eforturile muncii destoinice au fost răsplătite!

Părăsim aceeași poartă cald deschisă și privim în urmă pădurea ce ne zâmbește și auzim un glas divin ce ne călăuzește pașii. E succesul ce ne-a fost tovarăș în ținutul Neamțului!

Angelica Leu, profesor la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Întorsura Buzăului

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.