ACTUALITATE 19 mai 2015

O nouă ediție Vox Populi are loc marțea viitoare

de Mirela Cara Dragu | 489 vizualizări

vox populi

Clubul de Dezbateri Vox Populi organizează o nouă dezbatere, care se va desfășura marți, 26 mai, în amfiteatrul Extensiei Sfântu Gheorghe a Universității Babeș-Bolyai, începând cu ora 18:00.

Invitatul acestei ediții este profesorul universitar Sorin Mitu, autorul mai multor cărți în care abordează problema româno-maghiară. Între lucrările publicate de Sorin Mitu cele mai cunoscute sunt „Geneza identității naționale la românii ardeleni”, „Românii văzuți de maghiari: imagini și clișee culturale din secolul al XIX-lea” și „Imagini europene și mentalități românești din Transilvania la începutul epocii moderne”.

În anul 1998, Sorin Mitu a fost autorul unui manual de istorie care a provocat o dezbatere aprinsă în publicistica românească, în special din cauza faptului că a introdus-o printre personalitățile lumii contemporane pe binecunoscuta prezentatoare TV Andreea Esca.

Tema dezbaterii ediției din luna mai este „Transilvania mea – cu cele bune și cu cele rele”. Accesul este gratuit astfel încât toți cei interesați sau preocupați de subiect să poată participa la dezbatere.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.