ACTUALITATE 21 mai 2015

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în weekend

de Covasna Media | 498 vizualizări

Vineri avem parte de vreme frumoasă în majoritatea regiunilor, în prima parte a zilei. Instabilitatea atmosferică se va accentua din nou după-amiaza şi noaptea şi drept urmare aşteptăm înnorări consistente pentru mai multe ore, averse şi descărcări electrice în Maramureş, în Crişana şi în Banat, dar pe arii restrânse şi în Transilvania şi Oltenia. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp şi va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, în zona de munte. Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării, cu maxime de la 21 grade Celsius în zona litoralului până la 31 grade în sudul extrem.

Sâmbătă instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în jumătatea de vest a ţării şi se va manifesta prin înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat furtunile sunt severe şi se manifestă prin ploi torenţiale ce lasă în urmă peste 15...20 l de apă pe mp şi chiar grindină. În celelalte regiuni vremea e mai frumoasă, cu cer variabil şi doar izolat fenomene asociate instabilităţii atmosferice. Vremea va rămâne caldă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime între 21 grade pe litoral şi 32 de grade în sudul extrem.

Duminică, vremea va fi în general instabilă, ceea ce înseamnă că norii se dezvoltă, acoperă cerul mai multe ore şi lasă averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în jumătatea de vest a ţării, dar local, spre seară mai ales şi în noaptea de duminică spre luni, astfel de fenomene se vor manifesta şi în celelalte regiuni. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate şi izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 22 grade pe litoral şi izolat în vest şi în nord-vest şi 31 de grade în sudul Munteniei şi în estul Moldovei.

Luni vremea se va menţine în general instabilă, iar temperaturile scad în cea mai mare parte a ţării. Pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi şi ploi însemnate cantitativ şi izolat grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 30 de grade, cu cele mai mari valori în est. În zilele următoare instabilitatea atmosferică rămâne accentuată, îndeosebi marţi şi miercuri, iar temperaturile vor fi mai apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii mai.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.