ACTUALITATE 25 mai 2015

La Sfântu Gheorghe, vara începe cu legendara Coana Chirița

de Mirela Cara Dragu | 719 vizualizări

Locuitorii orașului Sfântu Gheorghe vor începe vara cu hohote de râs dacă vor veni la unul dintre cele mai amuzante musicaluri realizate de Opera Comică pentru Copii, „Coana Chirița” cu Stela Popescu în rolul principal, care se va juca marți, 2 iunie, la Sala Mare a Teatrului.

Pornind de la textul binecunoscutei piese de teatru a lui Vasile Alecsandri, „Chirița în provincie”, musicalul „Coana Chirița” compune o atmosferă în care trecutul și prezentul se îmbină armonios, trădând ideea că, indiferent de epoci și progrese, esența umană e mereu aceeași. Deși este o satiră la adresa snobismului cultural, întruchipând acel gen de personaje care din dorința de a crea aparența de intelectual rasat, comit gafă după gafă, „Coana Chirița” nu deranjează și nu dă lovituri dureroase, căci singura armă la care recurge este umorul.

Vorbind despre ceea ce reprezintă acest spectacol pentru actori, dar și pentru oamenii cărora li se adresează, regizorul Cristian Mihăilescu a subliniat câteva dintre caracteristicile care au făcut din „Coana Chirița” un spectacol de succes. „Chirița este o legendă a culturii noastre, o legendă a literaturii și, iată că de peste 11 ani, o legendă pe afișul Operei Comice pentru Copii. Practic, în toate marile orașe unde am poposit cu „Coana Chirița”, lumea a zâmbit, s-a bucurat, a cântat alături de Stela Popescu și de ceilalți minunați artiști”, ne-a declarat Cristian Mihăilescu.

Prezența spectacolului pe scena de la Sfântu Gheorghe este pentru Cristian Mihăilescu o provocare. Pe de altă parte, este și o imensă bucurie să știe că va veni într-un oraș pe care îl consideră cu totul special, fiind, așa cum se exprimă el însuși, „un oraș care îmbină tradiția românească cu tradiția celorlalte naționalități cu care ne înfrățim”. Regizorul Mihăilescu îi promite publicului din Sfântu Gheorghe, cu care este nerăbdător să se întâlnească în iunie, ca prin spectacolul său să aducă „un parfum de Moldovă, de Românie de atunci, de Românie de astăzi, pentru că, alături de versurile lui Alecsandri, sunt muzica modernă, ritmată, dansul, poezia, culoarea, jocul actorilor”.

Stela Popescu, nerăbdătoare să revină la Sfântu Gheorghe

La fel de nerăbdătoare să revadă publicul de la noi este și binecunoscuta actriță Stela Popescu, cea care în urmă cu mai bine de 25 de ani obișnuia să joace foarte des aici. „Mi-e dor de acele stagiuni în care aveam un public extraordinar la Sfântu Gheorghe. Mi-e dor să vă întâlnesc din nou, să veniți la „Chirița”, s-o vedeţi pe Chirița... Deh! Nu vă mai așteptați s-apară Stela Popescu aia subțirică și fluturaș, dar vă aștept pentru că spectacolul este absolut excepțional” – a spus actrița glumind pe seama felului în care timpul i-a schimbat înfățișarea.

Coana Chirita

Pe lângă toate recomandările referitoare la spectacol, un motiv în plus pentru noi toți să venim la „Coana Chirița” este și acela de a primi o adevărată lecție demonstrativă despre cum putem să ne menținem în formă în ciuda anilor care trec peste noi. La cei 80 de ani, câți împlinește în 2015, cu o activitate artistică de peste 60 de ani, Stela Popescu este un exemplu de vitalitate, energie, dragoste de oameni, de viață și de lumea artistică, reușind să mențină nealterată simpatia publicului într-o carieră lungă cât o viață de om.

Pe lângă Stela Popescu, în „Coana Chiriţa” vor mai juca și alți actori talentați, care dau savoare musicalului și care creează atmosfera de bună dispoziție alături de actrița distribuită în rolul principal. Astfel, publicul se va putea întâlni și cu Vicenţiu Ţăranu, Valentin Racoveanu, Daniel Filipescu, Ioana Damian, Gabriela Daha, Andrei Lazăr şi Valentino Tiron.

Cei interesaţi își pot procura bilete pentru spectacol, cumpărându-le de la voluntarii Asociației de Tineret „Ecou“, cea care aduce spectacolul la Sfântu Gheorghe, sau solicitându-le telefonic la numărul 0753 431 421. Prețul unui bilet este de 15 lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.