ACTUALITATE 26 mai 2015

Exerciţiu de simulare a inundaţiilor în Covasna şi Harghita

de Covasna Media | 551 vizualizări

În scopul verificării modului de funcţionare a fluxului informaţional-decizional meteorologic şi hidrologic de avertizare-alarmare a populaţiei şi mai ales colaborarea dintre instituţiile abilitate să intervină, în perioada 16-19 iunie se va desfăşura un „Exerciţiu de simulare pentru verificarea modului de funcţionare a fluxului informaţional, decizional pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii”.

Exerciţiul este organizat de către Administraţia Bazinală de Apă Olt în conformitate cu prevederile „Planului principalelor activităţi ale Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă pe anul 2015” aprobat de către Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi înaintat la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi se desfăşoară în baza unui scenariu prestabilit în bazinul hidrografic Olt cuprinzând anul acesta judeţele Covasna şi Harghita.

La desfăşurarea exerciţiului participă structuri din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Administraţia Naţională „Apele Române”, Administraţia Bazinală de Apă Olt, Sistemul de Gospodărire a Apelor Covasna, Sistemul de Gospodărire a Apelor Harghita, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Comitete locale pentru Situaţii de Urgenţă şi Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu.

Comitetele locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Covasna implicate în exerciţiu sunt: Brateş, Boroşneu Mare pe Pr. Covasna, Malnaş, Bodoc, Ghidfalău şi Sfântu Gheorghe pe Râul Olt, precum şi Ozun pe Râul Negru.

Pe aceste cursuri de apă se prevede depăşirea unor cote de apărare şi are ca scop analiza modului de acţiune a structurilor în gestionarea acestor fenomene.

La sfârşitul exerciţiilor de simulare se vor face analize, la nivel de bazin hidrografic, în vederea stabilirii termenelor şi responsabilităţilor necesare pentru remedierea deficienţelor, precum şi propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii de management a situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, vizate de către prefecţii judeţelor în care au avut loc exerciţiile de simulare și aprobate de către directorul Administrației Bazinale de Apă Olt din Rm.Vâlcea.

Kerestély Csaba

responsabil cu presa

ABA Olt – SGA Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.