ACTUALITATE 1 iunie 2015

Ziua copilului alături de Pompieri

de Covasna Media | 689 vizualizări

Ziua copilului pompieri iunie 2015 - 2

Ziua copilului pompieri iunie 2015 - 5Ziua copilului pompieri iunie 2015 - 4Ziua copilului pompieri iunie 2015 - 3

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a organizat „Ziua Copilului alături de Pompieri”, în colaborare cu supermarketul Kaufland din Sfântu Gheorghe.

Celor peste 500 de copii care au participat la această activitate li s-au prezentat misiunile inspectoratului și au avut plăcerea să se urce în maşinile de pompieri şi să se plimbe cu acestea, să participe la  jocuri interactive. Copiii s-au plimbat cu o maşinuţă de pompieri creată special pentru ei, cu o motocicletă adaptată pentru ei şi au făcut desene pe asfalt cu specific pompieristic.

Cei mici au învăţat despre situaţiile în care trebuie să sune la numărul unic de urgenţă 112 şi au făcut şi simulări în acest sens, efectuând convorbiri cu dispecerii de la 112 şi de la pompieri.

Pompierii militari le-au prezentat micuţilor un exerciţiu de stingere a unui incendiu izbucnit la un autoturism parcat în apropierea supermarketului.

Copiii au primit diplome, baloane şi dulciuri dar și sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situație de urgență, fie că este vorba de incendii, accidente rutiere, inundații etc.

Având în vedere interesul mare manifestat de către părinţi şi copii, organizatorii au hotărât ca această zi să devină o tradiţie în fiecare an.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plutonier Marius Tolvaj

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.