ACTUALITATE 3 iunie 2015

Prinţul Charles s-a întâlnit cu localnicii din Valea Zălanului şi a degustat produse tradiţionale

de Agerpres | 714 vizualizări

Prinţul Charles al Marii Britanii, care se află începând de duminică într-o vizită privată în judeţul Covasna, s-a întâlnit miercuri cu localnicii din Valea Zălanului şi a degustat produse tradiţionale preparate de aceştia.

Întâlnirea a avut loc în curtea conacului pe care prinţul Charles l-a cumpărat şi restaurat în urmă cu câţiva ani şi unde obişnuieşte să vină o dată pe an într-o scurtă vacanţă, la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

Unul dintre localnici a declarat că printre produsele degustate de prinţ s-au numărat diferite specialităţi de brânzeturi, gemuri şi dulceaţă, cum ar fi caşcaval cu mărar sau şofran. Potrivit acestuia, prinţului i-a plăcut în mod deosebit magiunul de prune.

Localnicii i-au mai prezentat şi diverse obiecte de artizanat confecţionate de ei, cum ar fi covoare ţesute manual din lână vopsită cu culori naturale.

Prinţul Charles s-a întâlnit şi anul trecut cu sătenii din Valea Zălanului, care l-au întâmpinat cu diverse bucate tradiţionale - kurtoskalacs (colac secuiesc învelit în zahăr ars), porumb fiert, sarmale, mămăligă cu brânză, cârnaţi, tocană de mistreţ, pâine coaptă pe vatră, plăcinte cu mere, dulceaţă, siropuri naturale şi alte bucate şi băuturi preparate în casă.

Prinţul de Wales a sosit în România duminică după-amiază, iar potrivit unor surse din anturajul său, va părăsi ţara noastră la sfârşitul acestei săptămâni. Duminică prinţul s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, iar luni seară, cu Principesa Margareta a României şi Principele Radu, la conacul din Valea Zălanului.

Marţi, Alteţa Sa a participat la lansarea proiectului „Arbori remarcabili din România” şi a Fundaţiei Prinţul de Wales România în localitatea Viscri, o organizaţie caritabilă cu scop educativ ce urmăreşte să sprijine păstrarea patrimoniului şi dezvoltarea durabilă în România. De asemenea, s-a întâlnit la conacul Kalnoky din Micloşoara cu reprezentanţii mai multor organizaţii de mediu pe tema protejării pădurilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.