ACTUALITATE 4 iunie 2015

Fabrica Schweighofer de la Reci, amendată de Garda de Mediu

de Mirela Cara Dragu | 912 vizualizări

În urma sesizărilor făcute de Asociația Bankwatch România și Asociația Neuer Weg, Garda Națională de Mediu a efectuat controale la societatea comercială Holzindustrie Schweighofer sucursala Reci, în perioada 7-19 mai 2015.

Cu ocazia controlului efectuat, Holzindustrie Schweighofer a fost sancționată contravențional conform OUG 195/2005, cu completările și modificările ulterioare, întrucât în perioada martie-aprilie 2015, la sucursala Reci, societatea a desfășurat activitatea de tăiere și rindeluire a lemnului fără a deține autorizație de mediu pentru această activitate.

Garda de Mediu a impus măsura de interzicere a desfășurării activității de tăiere și rindeluire a lemnului care se supune procedurilor de reglementare pe linia mediului până la obținerea autorizației de mediu.

În schimb, la data efectuării controalelor, societatea de producere a energiei verzi, Bioelectrica Transilvania, nu era pusă în funcțiune, aflându-se încă în curs de obținere a autorizațiilor și fiind în plin proces de finalizare a construcției.

În data de 26 mai, reprezentanta companiei  Holzindustrie Schweighofer, Mădălina Martinaş, a precizat că la Reci nu s-a început activitatea, ci doar au fost efectuate teste ale utilajelor cu care fabrica urmează să îşi desfăşoare activitatea, după ce vor fi obţinute toate autorizaţiile necesare, calificând acuzațiile ONG-urilor drept nefondate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.