ACTUALITATE 7 iunie 2015

Un nou protest împotriva defrişărilor abuzive

de Mirela Cara Dragu | 527 vizualizări

Aproximativ 100 de protestatari s-au adunat duminică seara în Piața Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe pentru a protesta împotriva despăduririlor, a exploatării gazelor de şist, a minihidrocentralelor, respectiv împotriva mineritului de aur cu ajutorul cianurilor.

Reprezentanții ONG-urilor au amintit din nou despre ilegalitățile constatate la Fabrica de prelucrare a lemnului de la Reci, care aparține concernului Holzindustrie Schweighofer, precizând că aceasta nu este doar o amenințare periculoasă la adresa mediului și la viitorul pădurilor, dar, așa cum a precizat la miting activista de mediu Maria Movilă, Fabrica a fost amendată de Garda de Mediu, în urma unor verificări din care a reieșit că la Reci s-a prelucrat lemn fără a avea toate autorizațiile.

„Trebuie să conștientizăm că această problemă este una mult mai mare și mult mai importantă, cu toate că nu vrea să micșorez în niciun fel efectele negative pe care le poate aduce acestei regiuni firma Schweighofer. Însă trebuie să ne gândim la această planetă și la felul în care vrem să trăim noi și copiii noștri, ceea ce are o arie mult mai mare decât ce ne preocupă acum. Noi avem ce avem cu Schweighofer și asta este foarte bine, dar nu trebuie să uităm că pe activistul Daniel Păun l-au bătut în Munții Apuseni și l-au bătut bine” – a spus o protestatară care a transmis către cei prezenți mesajul de a veni mereu la proteste în stradă și de a nu se mulțumi să distribuie fotografii și linkuri pe paginile de socializare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.