ACTUALITATE 8 iunie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 439 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 2-8 iunie s-au prezentat un număr de 595 pacienți. În 128 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 22 (13 pacienți au necesitat internare - doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 64 (17 internați); Urgenţe chirurgicale: 115 (12 internați); Urgenţe de medicină internă: 102 (31 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 136 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 129 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 45 (6 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 27 (21 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 91 (în 15 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 18 nașteri, 9 fete, respectiv 10 băieți au venit pe lume – o pereche de gemene.

În perioada de referință la secția UPU­SMURD au fost primite șapte victime de accidente rutiere. Trei dintre acestea au necesitat internare, două fiind primite la secția chirurgie, iar a treia la secția ortopedie. Celelalte au putut părăsi instituţia.

Un număr total de 11 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori. Nu a fost nevoie de internare.

Săptămâna trecută 7 persoane a fost transportată la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici una nu a fost internată.

O persoană – un bărbat de 24 de ani – a ajuns la spital săptămâna trecută în urma unei tentative de suicid. A fost diagnosticată cu intoxicație voluntară cu medicamente. Momentan este internată la secția psihiatrie, sub observație.

În afară de cele prezentate mai sus, un total de 38 persoane s-au prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.