SPORT 10 iunie 2015

Szabó Csongor şi Marcus Andreoiu, al treilea podium consecutiv

de Covasna Media | 909 vizualizări

După două victorii în cadrul clasei 9 la primele două raliuri ale sezonului 2015 al Campionatului Naţional de Raliuri, Szabó Csongor şi Marcus Andreoiu au făcut deplasarea la Tulcea pentru una dintre cele mai apreciate etape din calendarul acestui an competiţional. Echipajul a luat startul în Danube Delta Rally cu obiectivul clar de a obţine cât mai multe puncte, sperând la o a treia victorie consecutivă la raliul din Dobrogea. Raliul de macadam care a avut Faleza din Tulcea drept punct zero a programat joi seara City Demo-ul, o demonstraţie prin centrul oraşului la bordul maşinilor de concurs, dar şi startul festiv, ambele evenimente având loc în faţa a mii de spectatori care au aclamat toate echipajele prezente.

Cu un avans confortabil acumulat la primele două etape ale sezonului, Csongor şi Marcus au decis să abordeze Danube Delta Rally cu un ritm sigur, fără a-şi asuma riscuri inutile pe cele două treceri pe probele lungi de vineri, în lungime de aproape 80 de kilometri. Deşi ritmul nu a fost la fel de rapid ca la Braşov şi Arad, echipajul a reuşit să încheie prima zi pe locul 5, la puţin peste 30 de secunde de podiumul clasei 9. „Am decis să abordăm prima zi a Raliului Deltei cu un ritm precaut pentru a nu risca nimic, dar care să fie totuşi suficient de rapid. Nu am fost foarte rapizi şi, deşi am încercat să găsesc un ritm mai bun pe probele de vineri, doar atât am reuşit”, a spus Csongor la finalul primei zile de concurs.

Ziua secundă a programat două bucle identice, formate din trei speciale distincte, printre care şi celebra „Eoliene”, o specială în lungime de 14 kilometri care se desfăşoară în interiorul unui parc eolian şi care este foarte apreciată de spectatori pentru vizibilitatea mare. Cu clasarea pe podiumul clasei 9 ca obiectiv, Csongor şi Marcus au pornit hotărâţi să recupereze diferenţa faţă de locurile superioare, reuşind să debuteze în ziua secundă cu o victorie de specială, pe „Slava Rusă”, o probă rapidă nou introdusă în programul raliului. După încă o victorie de probă pe prima parcurgere a specialei „Eoliene”, echipajul reuşeşte să urce până pe locul 4: „În prima jumătate a zilei secunde am mărit ritmul şi am urcat în clasament. Pe ultima buclă vom forţa şi sperăm să reuşim o nouă clasare pe podium, clasare care ne va menţine în fruntea clasamentului cu un avans confortabil”, a spus Csongor înaintea ultimelor 3 probe speciale.

Szabo Csongor raliu Tulcea iunie 2015 - 1

Pe a doua buclă, identică cu cea de dimineaţă, Szabó şi Andreoiu au reeditat cele două victorii de probă şi au reuşit, profitând şi de problemele adversarilor, să urce pe poziţia a treia în clasamentul dedicat clasei 9. Astfel, echipajul a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul şi să îşi consolideze avansul în fruntea clasamentului general după 3 etape, fiind la peste 20 de puncte în fata următorului clasat. „Deşi ritmul pe probele speciale nu a fost cel dorit de noi, am reuşit să obţinem la Tulcea ceea ce ne-am propus: să ne clasam pe podium şi să ne păstrăm poziţia de lideri ai clasei 9” , a spus Szabó Csongor.

După trei etape desfăşurate în Campionatul Naţional de Raliuri, Szabó Csongor şi Marcus Andreoiu sunt lideri în clasamentul clasei 9, cu un avans de peste 20 de puncte în faţa următorului clasat şi 30 de puncte în faţa locului 3, reuşind, totodată, să se menţină pe ultima treaptă a podiumului în clasamentul maşinilor cu 2 Roţi Motrice. Următorul raliu în calendarul Campionatului Naţional este Raliul Moldovei, ce va avea loc pe macadamul din jurul oraşelor Bacău şi Moineşti, în perioada 25 – 27 iunie 2015.

 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
ac5ceptabil, 12 iunie 2015
no comment. Einfach perfekt !!!! Nur so weiter, ich will wieder die Bunnys um euch tanzen sehen. Auf dem Podest mit Csongor und Marcus !!!!
alex, 11 iunie 2015
Felicitări!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.