LIFESTYLE 11 iunie 2015

Google a pus pe Street View unul dintre cele mai frumoase locuri subterane din România: salina Turda

de Covasna Media | 602 vizualizări

Google a pus pe Street View unul dintre cele mai frumoase locuri subterane din România: salina de la Turda care a fost în ultimii ani inclusă de publicaţiile internaţionale în topul celor mai frumoase saline din lume.

Odată cu publicarea pe Google Street View a imaginilor panoramice din interiorul Salinei Turda, turiştii din România şi din lume se pot plimba pe Street View prin galeriile, sălile şi minele Salinei Turda. Pot fi explorate astfel Galeria Franz Josef, impresionanta mină Rudolf, cu cele 13 etaje ale ei sau lacul din Mina Terezia.

EXPLOREAZĂ SALINA TURDA PE GOOGLE STREET VIEW

Imaginile din salina Turda au fost realizate în luna mai, cu un aparat de fotografiat cu trepied şi prelucrate cu ajutorul unui software special în panorame Street View.

Salina a fost modernizată între 2008 şi 2010, iar în prezent este printre cele mai spectaculoase locuri din ţară, în special datorită luminilor cu iz „science-fiction”. Anul trecut au fost 470.000 de vizitatori la salină, 30% fiind din străinătate (cei mai mulţi din Ungaria). Anul acesta se pot depăşi 500.000 de vizitatori.

Mina de sare de la Turda se afla pe locul cinci în topul obiectivelor turistice româneşti în funcţie de căutările de pe Google Maps, primele trei poziţii fiind ocupate de cele trei castele faimoase (Bran, Peleş şi Hunedoara).

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.