ACTUALITATE 15 iunie 2015

Părinții adoptivi și-au sărbătorit copiii

de Mirela Cara Dragu | 460 vizualizări

Înființată în 2005, Asociația Pro Adopt are drept scop organizarea de întâlniri la care să participe părinţii adoptatori şi cei potenţial adoptivi din judeţul Covasna. Prin aceste întâlniri se urmăreşte ca toţi cei aflaţi în situaţii similare să-şi împărtăşească experienţele legate de întreg procesul de adopţie, de perioada de acomodare alături de copil, de problemele care s-au ivit după adopţie. La aceste întâlniri sunt invitați de regulă psihologi, magistraţi, educatori, medici etc., periodicitatea întâlnirilor şi temele ce urmează a fi discutate stabilindu-se pe baza propunerilor membrilor asociaţiei.

Un obicei pe care asociația și l-a creat la foarte scurt timp de la înființare este acela de a sărbători ca într-o familie mai mare „Serbarea Copilului Adoptat”. Anul acesta a avut loc cea de-a X-a ediție a evenimentului, desfășurată sâmbătă în Tabăra Benedek Mező, unde s-au reunit peste 200 de participanți, părinți și copii adoptați.

Sărbătoarea este un bun prilej pentru participanți de a face schimb de experiență, de a afla informații noi și utile pentru creșterea și educarea copiilor adoptați, dar și de a descoperi care sunt etapele prin care se face adopția în țara noastră. „Eu mă bucur foarte mult că avem rezultate așa de importante. Organizăm de 10 ani acest eveniment și tot nu reușesc să nu plâng de emoție și bucurie. Prin ceea ce fac mă întâlnesc cu oameni deosebiți, cu suflet și cu curaj”, a declarat reprezentanta Pro Adopt, Clementina Trofin.

Sâmbătă, la sărbătoarea Pro Adopt, au venit părinți din localități îndepărtate. Printre alții s-au aflat și reprezentanții DGASPC Sibiu, dar și o mămică de băiat care acum dorește să înfieze o fetiță. „Pe fiul meu l-am adoptat acum 16 ni, dar acum am venit să-i căutăm și o surioară. Nu pot să iau acum un bebeluș, pentru că nu mai pot sta doi ani acasă de la serviciu, așa că sper că voi putea lua o fetiță de 3-4 anișori”, ne-a spus ea.

Printre clovni, ponei, baloane colorate, muzică, înghețată și mâncare, oamenii sărbătoreau împreună, bucurându-se de șansa de a fi părinții unor copii de excepție. „Eu pe fetița mea o iubesc nespus. Lumea spune că ea a avut noroc cu o familie minunată. Eu dimpotrivă spun că noi am avut noroc cu un copil așa cum e ea”, ne-a spus emoționat un tătic.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.