ACTUALITATE 18 iunie 2015

Prefață la... Vacanță

de Covasna Media | 559 vizualizări

Bucuresti

Parfum de tei, ciripit de păsărele, glasuri vesele de copii, multă forfotă și agitaţie... Da, acesta este decorul de poveste în care am petrecut o zi de neuitat în capitala țării noastre – Bucureşti (15 iunie 2015).

Un grup de copii de la Școala Gimnazială Specială Sfântu Gheorghe, însoțiți de cadrele didactice Pethő Herta, Székely Ana Maria, Georgeta Moraru și Viorica Roșca au fost invitați să vizioneze spectacolul-balet „Fetița cu chibrituri” (H.C.Andersen) pus în scenă de Opera Comică pentru Copii, din București.

Împreună cu artiștii balerini am „răsfoit” paginile povestirii și am învățat lecția pe care am primit-o de la Fetița cu Chibrituri, anume că „bucuria poate sălășlui în cele mai umile locuri și e în puterea noastră să o întreținem, chiar și atunci când se manifestă sub forma unei flăcări plăpânde” – am citat-o pe distinsa directoare a Operei Comice pentru Copii, soprana de talie internațională Felicia Filip.

Încărcați sufletește cu mult optimism și răcoriți de o ploaie trecătoare de vară, am mers să vizităm impunătoarea construcție – Palatul Parlamentului României de pe al cărui balcon am admirat Bulevardul Unirii cu minunatele fântâni arteziene.

Am continuat plimbarea noastră până la Catedrala Mitropoliei, unde fiecare dintre noi ne-am recules un pic din forfota vieții cotidiene.

După ce am savurat o înghețată delicioasă, am pornit spre casă cu imaginea locurilor vizitate bine așezată în cămara minții și a sufletelor noastre de copii.

Mulțumim pe această cale tuturor sponsorilor care au contribuit la buna desfășurare a acestei activități, toți participanții beneficiind de o excursie frumoasă și reușita.

Mulțumim Nali-Com, Casa Lux, SC Bohe Car SRL din Sfântu Gheorghe și nu în ultimul rând, Opera Comică pentru Copii din București.

Prof. Herta Pethő

Școala Gimnazială Specială Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.