ACTUALITATE 21 iunie 2015

Drept la replică. Din nou a căzut cortina la Teatrul „Andrei Mureșanu” - Cu dragoste, d-lui Mădălin Guruianu

de Covasna Media | 853 vizualizări

Cu toate eforturile de a face din noapte zi, nu am reușit să dau la timp răspuns SFORARULUI - ȘEF care s-a dat în stambă toată săptămâna în cele două ziare locale (căci în al treilea nu are și nu va avea niciodată intrare).

Pentru că ne despart, într-adevăr, ”ani – lumină”, eu având o familie de care sunt mândră și 37 de ani în câmpul muncii didactice, dar neridicându-mă la înălțimea geniului sus-numitului personaj, voi încerca sintetic să dau răspuns afirmațiilor sale prin care încearcă,din nou, să-și ridice mingea la plasă, uzând de toate armele posibile. Căci el nu scapă nici un prilej de a-și cultiva imaginea,mai ales că se apropie campania electorală și dacă nu va prinde ”un colegi” va fi problemă mare.

Primul lucru la care mă voi referi este legat de concursul pentru ocuparea postului de manager la TAM unde sunt acuzată de complot.

Experiența anterioară ne-a dovedit că, probabil, a venit momentul să riscăm nu manager din interiorul teatrului căci, cu cei veniți dinafară, ne-am cam lămurit...Ne-am fi dorit pe cineva dinăutru, pe care să-l doară teatrul ca instituție. La ultima întâlnire avută cu actorii, la sediul TAM, imediat după demisia d-lui Dan Țopa, eu cel puțin am înțeles că lumea a fost de acord cu ideea unui manager din interior. Însuși SFORARUL - ȘEF a fost de acord, martori sunt toți participanții la acea întâlnire,  îndemnându-i chiar să se înscrie la concurs. În postarea de pe facebook a lui Sebastian Marina din 1 iunie, apare chiar confirmarea acestui aspect pe care personajul nostru nu-l mai recunoaște. Și de ce ar face-o?

La concurs, am adus din nou în discuție această problemă, dar... sforile erau deja trase. Tot respectul față de d-na Felicia Filip sau de d-na Croitoru, dar eu am rămas cu impresia că cele două doamne din comisie au fost aduse acolo doar ca să legitimeze concursul prin numele și funcțiile deținute. Când am plecat din sală, după predarea fișelor de punctaj, eu nu știam cine va fi noul manager pentru că o discuție clară, cu concluziile care se impuneau la o diferență de 2 sutimi între candidate, nu a avut loc. Toți membri comisiei știu asta..

S-a creat, la final, o stare de dezordine intenționată, toată lumea se grăbea, astfel încât cel sau cei care au organizat totul din culise au putut să se desfășoare în toată splendoarea lor. Cele două sutimi diferență sunt cea mai clară mărturie că ceva nu a fost în regulă, după părerea mea. Ele nu onorează nici câștigătorul, nici perdantul.

Dacă bine mă gândesc, același personaj a procedat la fel și atunci când d-l Dan Țopa a câștigat concursul. Postarea lui Sebastian Marina face trimitere spre afirmația în legătură cu existența  unui favorit.

Problema e că, după câștigarea concursului, nefericitul SFORAR de SERVICIU, vrea neapărat un loc în Consiliul de Administrație, fapt pentru care nu dă înapoi de la nicio mârșăvie. El, marele consilier, cere rapoarte de activitate în condițiile existenței unui audit în desfășurare la TAM.

În același timp, intenția sa reiese din postarea lui Sebastian Marina  ”de ce mi-ai spus la telefon că acum vrei neapărat să fii în Consiliul de Administrație al teatrului?’’. Va fi foarte ușor să ajungă acolo unde își dorește, căci serviciile făcute vor trebui  plătite...

Singura soluție ar fi ca actorii de bună credință, având în vedere punctele 5-6 din citata postare, despre care ei știu prea bine, să-l ia de mână și să-l scoată afară din teatru. În felul acesta, poate și-ar deschide și el primul capitol al unei eventuale ”cărţi de muncă”, căci din indemnizația de consilier, sigur, nu se poate trăi.

Așa a făcut și în Consiliul de Administrație de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, iar în presă încearcă în continuare să mobilizeze ”jigniții”din liceu care nu recunosc că el conduce din culise, deși tot orașul vorbește. Eu nu l-am văzut niciodată bătându-se în Consiliul Local pentru a obține fonduri în vederea modernizării acestei școli,care imediat se va dărâma pe ei, în timp ce restul liceelor teoretice din municipiu se învârtesc după soare.

Îmi întemeiez convingerea că el ”trage sforile” la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” nu numai pe afirmațiile celor care cunosc ce se întâmplă acolo. Dar, atâta timp cât Asociația ”Ecou” își are sediul în școală, iar el este om politic, cum i se permite să intre și să manipuleze elevi, părinți, profesori etc?! Își face loc și acționează cu nerușinare, bazându-se pe lipsa de reacție a românilor și pe susținerea conaționalilor noștri, cărora le legitimează cu neobrăzare așa-zisa autonomie și așa-zisul Ținut Secuiesc în calitatea sa indiscutabilă de ”coadă de topor”.

Mă acuză, de asemenea, de faptul că eu aș fi colaborat cu cei 5-6 actori care s-au revoltat nu atât pentru organizarea concursului cât pentru nedorita sa ”băgare pe gât” în activitatea TAM. din ultimii ani. Crede că eu am timp să umblu prin târg să trag sforile prin cârciumi, ceainării, cafenele ca să mai iasă ceva... așa cum face el.

Eu muncesc din greu și colegii pot confirma acest lucru, pentru a conduce o școală în care el nu încetează să lovească ori de câte ori are ocazia (ultima dată a încercat cu planul de școlarizare).

Nici acum, după cele întâmplate nu renunță la sforării și îl asigură pe d-l Sebastian Marina că numai cu semnătura conducerii ”Ecoul” va mai colabora cu TAM. Semnătura, evident o va obține, căci serviciile se plătesc, nu-i asa?!...Cum am mai spus, indivizi de talia ăstuia trebuie luați de mână și dați afară fără nici un fel de comentariu.

Eu, personal, voi cere verificarea acivității ’’Ecoului’’ în cadrul TAM, și nu numai  de către auditul de la Primărie ci de către organele în drept pentru că, cineva trebuie să-l pună la punct pe acest individ, care pentru mine, profesor de limba și literatura română, este tipul clasic al parvenitului care calcă pe cadavre să-și atingă mizerabilul scop.

Își permite să jignească Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita, Mureș contestându-i legitimitatea și numindu-i ”dinozauri” pe membri săi,  neluând în calcul faptul că ”dinozaurii” despre care face vorbire sunt de-o seamă cu ilustra  sa mamă! Se postează pe facebook cu președintele țării, cu diverse persoane și personalități, ca să arate cine este el, se recomandă pe facebook cu postări genul: past- Parlamentul României-Senat. Dinu Păturică, Tănase Scatiu sau Stănică Rațiu, sunt mici copii...

Pentru el a fi consilier înseamnă a fi un mic Dumnezeu al orașului, considerându-se legitimat de voturile tuturor cetățenilor, uitând că el a ajuns consilier prin voturi tip ”struțo-cămilă” spre deosebire de mine care nu cred să fi avut vreun vot neromânesc, lucru cu care chiar  mă mândresc. Iată de ce ne despart ’’ani lumină’’.

Închei cu întrebarea la care nimeni n-are curajul să răspundă și la care vor răspunde probabil organele în drept. Din ce trăiește totuși acest individ care nu are un loc de muncă și al cărui venit sigur este doar indemnizația de consilier?!

Un răspuns posibil ar fi din trasul sforilor, dar din asta nu se pot achita facturile lunare și  nu se pot plăti deplasările în străinătate sau notele de plată la cârciumi, baruri, ceainării și cafenele... Vă las pe dumneavoastră să judecați, poate găsiți răspunsuri la acestă întrebare, până o vor face organele avizate.

Menționez că, în nici un caz, nu mă voi angaja într-o polemică cu personajul, pentru că nu doresc să-i fac campanie electorală. Las altora această plăcere... Eu nu-i voi mai răspunde, indiferent de ce va scrie ulterior, căci nu am timp de pierdut și nici nu merită.Dar, pentru că, într-adevăr, ne despart ’’ani- lumină,’’ îmi permit să-i dau un sfat: acela de a renunța la calitatea de SFORAR- ȘEF al orașului, căci nu-l onorează și cândva o va plăti foarte scump!

Cer scuze d-lui Sebastian Marina pentru desele trimiteri la postarea sa, care pentru mine este un adevărat document ce legitimează calitatea de impostor al ”ilustrului” personaj.

Prof. Rodica Pârvan

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Zica, 23 iunie 2015
Mare pacat! Pentru mica noastra comunitate de romani ca suntem nevoiti sa asistam la un astfel de balci! Mi se pare sub demnitatea fiecarei parti, sa ne oblige sa asistam la un circ inutil al citeste integral
Eugen, 22 iunie 2015
La anul, oamenii din comunitate vor "alege între noi doi și ne vor acorda încrederea lor și dreptul de a-i reprezenta. Sau nu. " Partidele din care faceti parte, vor decide daca pun sau nu pe citeste integral
Guruianu Madalin, 22 iunie 2015
Dreptul la replică al doamnei Pârvan, este proba explicită a motivului intrării mele în politică. Ca să elimin genul acesta de discurs fără argumente, plin de atacuri la persoană și orbit citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.