ACTUALITATE 22 iunie 2015

Cinema 9D în Sfântu Gheorghe

de Mirela Cara Dragu | 1998 vizualizări

Amatorii de filme și senzații tari din Sfântu Gheorghe vor avea parte din plin de efecte speciale trăite pe propria piele, mergând la prima sală de cinema 9D, deschisă pe Strada Konsza Samu nr.3, în spatele terenului de sport al Liceului de Artă.

Sala are o capacitate de 12 locuri, dar deocamdată filmele nu sunt foarte lungi, durata lor variind de la 3 la 8 minute. Cei care ajung mai târziu sau nu doresc să urmărească un anumit tip de film își pot petrece timpul într-una din sălile de așteptare, amenajate în forma unui bar cu separeu pentru fumători și nefumători.

În prima lună vor putea fi urmărite 50 de filme din categoriile Adventure, Disaster, Terror, SF, Racing, Education și War. Numărul minim pentru care va rula un film este de patru persoane, iar prețul unui bilet este de 5 lei.

Tehnica 9D în cinematografie presupune nu doar vizionarea imaginilor de pe peliculă, ci călătoria în interiorul acesteia, printre decorurile și personajele acțiunii, simulând o realitate înconjurătoare perfectă. Cinematograful din Sfântu Gheorghe are în prezent 12 efecte, între care bule de săpun, apă, fum, vânt, foc, blitz, zăpadă și trei variante de mișcări hidraulice ale scaunelor, care se adaptează la tipul de traseu pe care se presupune că îl parcurge spectatorul.

Cinematograful va fi deschis zilnic câte 12 ore, în intervalul 15:00 – 3:00. Rabb György și Varhelyi Áron, cei care au deschis acest cinematograf, promit ca în viitorul cel mai apropiat să poată difuza și filme de lung metraj.

Investiția totală a cinematografului este de 30.000 de euro, la care se adaugă și mâna de lucru. „Eu singur am construit și aranjat tot ce vedeți aici. Șase luni mi-a luat ca să termin. Sperăm să prindă la public”, a spus Rabb György, care a adăugat că speră că investiția se va amortiza peste doi ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Din primăvară, mergem la cinematograf în Sfântu Gheorghe | covasnamedia.ro / Observatorul de Covasna, 2 februarie 2016
[...] cealaltă parte a clădirii fostului cinematograf, municipalitatea va amenaja două săli de cinema noi în care vor putea fi urmărite filme începând din primăvară. Fiecare sală va avea citeste integral
marius, 24 iunie 2015
da exact asa ceva ne trebuie in oras dau un adevarat cinematograf cand va fi in oras era vorba ca se face unde a fost discoteca cinema asa ca????????
Zica, 23 iunie 2015
Frumoasa initiativa! Bravo
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.