ACTUALITATE 22 iunie 2015

Consultare publică la Sfântu Gheorghe pentru Capitala Europeană a Culturii 2021

de Covasna Media | 526 vizualizări

Capitala Europeana a Culturii Logo

Iniţiatorii proiectului Sfântu Gheorghe, Capitala Europeană a Culturii 2021 demarează în perioada 24 iunie – 1 iulie o serie de consultări publice în Transilvania. Aceste consultări deschise vor avea loc în Sfântu Gheorghe şi în cele 4 oraşe partenere în proiect, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Târgu Secuiesc, cât şi la Cluj Napoca. La aceste întâlniri, organizatorii aşteaptă cu drag pe toţi cei care sunt interesaţi de proiect şi vin cu păreri, propuneri şi idei. Sunt aşteptaţi şi cei care se alătură, şi prin ideile şi propunerile lor îmbogăţesc tema centrală a proiectului, cea a identităţii, pachetul de programe care asigură diversitatea și dimensiunea europeană şi participarea extinsă la cultură.

În procesul de colectare de idei, doritorii se pot conecta direct, în şedinţele de consultări publice, cât şi online, pe site-ul www.i2021.ro, în perioada în care va avea loc seria de consultări. Pot veni cu idei, iniţiative şi programe concrete atât persoane fizice, cât şi organizaţii civile şi instituţii.

Scopul programului „Sfântu Gheorghe, Capitala Europeană a Culturii 2021” constă în facilitarea unei mai bune cunoaşteri şi înţelegeri a identităţilor individuale şi comunitare, reducerea tensiunilor generate de diferenţele de identitate şi de nesuportarea, neînţelegerea şi neacceptarea acestora, întărirea conștiinței regionale, consolidarea libertăţii individuale şi comunitare, respectiv a coeziunii sociale, prin intermediul artei şi a culturii.

Seria de consultări publice are scopul de a facilita crearea de programe cuprinzătoare şi reprezentative pentru întreaga populație din regiune și dorește să însumeze viziunea în ceea ce priveşte anul 2021 şi Capitală Europeană a Culturii a persoanelor care trăiesc în regiune şi care se leagă de această zonă.

Seria de consultări demarează la Cluj Napoca, miercuri 24 iunie, la ora 18,00. Aceasta va avea loc în aula Universităţii Sapientia, fiind aşteptaţi studenţii şi cei care locuiesc acolo, dar sunt din judeţul Covasna.

Joi, 25 iunie, de la ora 18,00, consultările vor avea loc în Aula mare a Universităţii Sapientia din Miercurea Ciuc, iar vineri, 26 iunie, la ora 19,00, la Odorheiu Secuiesc, la Studio Digital3 TV (fostul cinematograf).

În Sfântu Gheorghe, acestea vor avea loc luni, 29 iunie, la Centrul Artistic Transilvănean, de la ora 18,00, marţi, 30 iunie, de la ora 18,00 la Gheorgheni, la Centrul de Cultură Gheorgheni, sala Karancsi Sándor, iar miercuri, 1 iulie, de la ora 18,00, la Târgu Secuiesc, în P-ța Gábor Áron.

Sfântu Gheorghe va candida pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în numele Ţinutului Secuiesc, împreună cu oraşele Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni, în parteneriat cu cele două Consilii Judeţene, iar proiectul şi oferta de programe se realizează prin atragerea instituţiilor culturale, a personajelor din sfera culturii, a resurselor şi caracteristicilor naturale din întreaga regiune.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.