SOCIAL 22 iunie 2015

Medicamentele se ieftinesc cu 20%, de la 1 iulie

de Covasna Media | 630 vizualizări

Medicamentele compensate se vor ieftini cu 20% de la 1 iulie, iar România va avea cele mai mici preţuri din Europa, a anunţat luni ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Măsură fusese anunţată acum câteva zile, din Turcia, şi de premierul Victor Ponta, care a declarat că a fost „realizată cu mari eforturi de către Guvern”.

„Începând cu 1 iulie România va trece la cel mai mic preţ european la medicamente, aşa cum este normal. Preţurile de aici nu pot fi similare cu cele din ţări cu alte PIB-uri faţă de ţara noastră”, a declarat luni ministrul Sănătăţii.

Nicolae Bănicioiu a spus că au exis­tat discuţii cu toţi factorii implicaţi - FMI, Comisia Europeană, asociaţiile de producători, de distribuitori, lanţurile de farmacii - pentru a asigura distribuţia şi accesul la medicamente al românilor.

Ministrul Sănătăţii a spus că a discutat cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi toţi banii care vor fi eco­nomisiţi prin preţurile mai mici „vor rămâne la Ministerul Sănătăţii, vor fi parte a programului de a înnoi lista de medicamente compensate”.

El a precizat că toate noile preţuri ale medicamentelor, reduse cu 20 la sută, au fost afişate pe site-ul Ministerului Sănătăţii, notează Ziarul Financiar în ediţia online.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.