ACTUALITATE 24 iunie 2015

Creștinii covăsneni au sărbătorit la Valea Mare Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul

de Covasna Media | 1094 vizualizări

Slujba Manastirea Valea Mare iunie 2015 - 2

Credincioșii ortodocși din județul Covasna s-au întâlnit miercuri la Mănăstirea Valea Mare pentru a lua partea la sărbătoarea Nașterii Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul. Această sărbătoare este cunoscută în popor și sub numele de Sânziene și este o zi plină de semnificații pentru ortodoxime.

Slujba a fost condusă de PS Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, alături de numeroși reprezentanți ai clerului covăsnean, iar la eveniment au participat sute de credincioși dar și membri importanți ai comunității, primarii localităților învecinate cu Valea Mare, prefectul județului Covasna Sebastian Cucu, precum și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate din județ.

Pe lângă sărbătorirea Sfântului Ioan Botezătorul, Sfântua Liturghie a prilejuit și hirotonirea în treapta diaconei (preot-diacon) a lui Vasile Antonie Tămaș, membru energic al comunității românești, care va sluji în comunitatea din Vâlcele. Numeroși vâlceleni au fost astăzi alături de Părintele Vasile Antonie Tămaș în acest moment unic din viața sa.

Tot cu această ocazie, Ilie Bularca, starețul mănăstirii din Valea Mare, a fost hirotesit protosinghel.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.