ACTUALITATE 24 iunie 2015

Bătrână de 80 de ani salvată dintr-o mlaştină

de Covasna Media | 719 vizualizări

Miercuri dimineaţă în jurul orei 9, dispeceratul comun ISU - SAJ al judeţului Covasna a fost informat despre faptul că o persoană se scufundă într-o zonă mlăştinoasă de lângă localitatea Boroşneu Mare.

Odată cu acel moment a început o cursă contracronometru pentru salvarea persoanei ce se afla la o distanţă de aproximativ 20 de km de municipiul Sfântu Gheorghe.

La faţa locului s-au deplasat pompierii covăsneni cu o autospecială de descarcerare, o autospecială echipată cu troliu, o autospecială a echipajului de scafandri, precum şi o ambulanţă tip C a Servicului de Ambulanţă Judeţean.

isu cv salvare mlastina 24.06 (3)

La sosirea echipajelor de intervenţie s-a constatat faptul că o femeie în vârstă de aproximativ 80 de ani se afla imobilizată într-o mlaştină la o distanţă de aproximativ 40 de metri faţă de mal, existând riscul de a se îneca.

Un scafandru pompier, asigurat de colegii de la descarcerare, a reuşit să ajungă la victimă cu ajutorul unei tărgi tip plută şi să o extragă în siguranţă din mediul ostil cu ajutorul unui troliu de pe autospeciala de pompieri.

De la momentul anunţării prin apelul 112 şi până când victima a fost evacuată din mlaştină au trecut 31 de minute, la succesul intervenţiei şi-au adus un aport considerabil personalul SAJ Covasna, precum şi personalul IPJ Covasna.

În momentul în care a fost găsită, femeia era conştientă şi a răspuns coerent întrebărilor localnicilor şi autorităţilor. Ea şi-a spus numele şi vârsta, însă nu a ştiut să spună de cât timp era în zona mlăştinoasă. Femeia are 80 de ani şi plecase de acasă pentru a căuta ciuperci. Ea a petrecut aproape o zi pe terenul noroios.

Comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna mulţumeşte, pentru modul exemplar în care s-a acţionat, tuturor echipajelor de intervenţie şi consideră faptul că viaţa femeii a fost salvată datorită efortului conjugat depus de toate forţele participante.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Plutonier Marius Tolvaj

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.