ACTUALITATE 24 iunie 2015

EDITORIAL. Victore, ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!

de Dumitru Manolăchescu | 851 vizualizări

Parşivă e viaţa asta, frate! Când vrei şi ai nevoie de linişte, ia-o de unde nu-i! Ponta s-a dus să i se taie genunchiul, nu capul la Înalta Poartă, dar de ce ţi-e frică nu scapi: între timp, preşedintele Iohannis l-a descăpăţânat de-o funcţie importantă, cea de director al SIE, pe care Victor Ponta şi PSD-ul şi-o doreau pentru unul din amicii politici de perspectivă. Iohannis l-a numit la SIE pe liberalul Mihai Răzvan Ungureanu. O propunere excelentă, o mişcare deşteaptă a preşedintelui, care i-a lăsat în offside pe pesedişti.

Culmea obrăzniciei şi prostiei: socrul Ilie Sârbu se plânge că ginerele Victoraş n-a fost consultat, cică nu i-a spus nimeni nimic. Păi cine şi de ce să-i spună, tată-socrule? Victor l-a consultat pe preşedinte când s-a dus la Baku, sau când a fugit în Italia, în Turcia sau în Dubai? De ce l-ar fi consultat preşedintele pe el?! Aşa-i că nu-i bine, moşule? Aţi cam uitat vorba aia înţeleaptă: ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!

Ăsta e, din păcate, modelul de politică dâmboviţeană: fiecare cu gaşca lui, închidem ochii şi tragem în cine nimerim! Om vedea apoi cine-a scăpat... Dar, să fim serioşi, n-ai dreptul să ceri de la altul corectitudine politică atunci când tu eşti campionul minciunilor şi jocurilor incorecte politic. Stai liniştit în patul tău, Victore, preşedintele Iohannis tocmai te-a dezlegat de responsabilităţi. Dar nu te supăra, generalul Oprea, prietenul tău, te înlocuieşte cu succes, el va pune în practică idealul tău politic: „Pupă-l în bot şi papă-i tot”! Doar că în jocul ăsta nu se ştie exact cine pe cine pupă şi cine pe cine papă...

Altfel, cum spuneam, propunerea neamţului este interesantă şi înţeleaptă. Ungureanu a mai fost şef la SIE şi-a făcut treabă excelentă acolo, e un tip deştept, civilizat şi educat. Nu i se cunosc până acum antecedente condamnabile, dacă nu cumva o să-l acuze pesediştii de tot felul de blestemăţii din scurtul lui mandat de premier.

Deocamdată, PSD acuză ilegalitatea nominalizării lui Ungureanu. Ofticaţi, pesediştii susţin că Iohannis ar fi trebuit să consulte CSAT. O aiureală, nu scrie în nicio lege de funcţionare a SIE treaba asta, deci... pauză. Mai zic aceiaşi pesedişti că Băsescu instaurase o cutumă, cum că unul din şefii de servicii ar fi musai să fie de la partidul aflat la Putere. Al dracu’ treabă, voi vă aduceţi aminte şi-l băgaţi pe Băsescu în vorbă doar când vă convine... Am trăit s-o văd şi pe-asta, l-am auzit şi pe Sebastian Ghiţă invocându-l pe „fostul preşedinte nedreptăţit” în relaţia cu Justiţia... Ce-i cu voi, dragilor? Sunteţi în grea criză dacă aţi ajuns să vă daţi cu Băsescu, să-i daţi dreptate, să-l faceţi arbitru! Mai multă demnitate, se poate?!

Hai că nu mai aveţi mult şi scăpaţi de greaua responsabilitate a guvernării, am senzaţia că generalul Oprea va susţine, în sfârşit, „interesul naţional” cu care se tot laudă de când îl ştim. Iar interesul naţional este unul care îl exclude pe Victor Ponta din joc, în favoarea unui alt guvern, cu alt premier. Poate unul de uniune naţională, poate unul de specialişti, condus de un om politic neafiliat vreunui partid... Nu vă speriaţi, nu mai e mult. Pregătiţi-i între timp valijoara de cătănie lui Victoraş, astrele îi prevestesc un viitor zbuciumat, în spatele unor gratii. Era şi Ghiţă, era şi Şova prin zonă. Şi nu uitaţi, nimeni n-ar trebui să uite ce i-a promis primarul de la „cinci”, ăla „care este”: îţi păstrez un loc în celulă, Victore, te-aştept cu drag şi dor! Aşa-i, Mareane, prietenul la nevoie se cunoaşte...

Nu-i timp de linişte şi odihnă, Victore, nici măcar la Sultan; te sapă ăştia în ţară, fir-ar ea să fie de politică ticăloasă la porţile Orientului! Încet-încet, te părăsesc vechii aliaţi, Iohannis sapă încet, cu răbdare... E greu pentru noi, nişte balcanici superficiali şi colerici, să înţelegem tactica şi strategia unui neamţ taciturn, dar până la urmă s-ar putea să pricepem şi noi ceva. Imediat te părăsesc şi „câinii de pază” de la Antene, iar cei de la Ghiţă TV se ocupă, cum altfel, de Ghiţă! Rămâi singur, baştane, tu şi interesul tău personal. Că de ăla naţional se ocupă generalul Oprea şi Iohannis.

Nu-i bai, Victore, sănătate să ai, că linişte şi odihnă vei găsi cât de curând într-un regim de detenţie semideschis. Ţi-o doresc eu şi încă vreo 10 milioane de români (nu i-am băgat aici pe pesedişti, ei au alte scări de valori, alte trebuinţe şi alte speranţe) de care ţi-ai bătut joc, pe care i-ai minţit şi i-ai terfelit de când ai început să fii băiat mare în politică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
stelian, 25 iunie 2015
Sa traiesti, Victore, ti-o doresc si eu, Victor vine de la VICTORIE, numai ca matale, nea Victore, vorba prostanacului, AI INFRANT! Ai lasat o tara vraiste, debusolata si in deriva! Poate vii cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.