ACTUALITATE 25 iunie 2015

Strada Ștefan cel Mare din orașul Covasna este complet reabilitată

de Mirela Cara Dragu | 1159 vizualizări

Primarul orașului Covasna, Thiesz János, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă organizate joi că, în aceeași zi, a fost făcută recepția finală a lucrărilor de reabilitare a Străzii Ștefan cel Mare din staţiune, lucrări incluse într-un proiect selectat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Reabilitarea nu a presupus numai asfaltare, ci și efectuarea de lucrări ample de infrastructură și amenajări utilitare. Astfel, în ultimele 12 luni a fost refăcută structura drumului, în strictă conformitate cu cerințele actuale, fiind deosebit de important ca noul drum să prezinte o mare durabilitate la exploatare.

Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 12 milioane de lei, din care 52% sunt bani primiți de la UE, 22% fonduri de la Guvern și 26% bani din bugetul propriu. În această investiție sunt incluse atât lucrări de amenajare a canalelor pentru scurgerea apelor pluviale, cât și lucrări de extindere a rețelelor de canalizare pentru utilizatorii casnici, reabilitarea rețelei de distribuție a apei și amenajarea spațiilor verzi aferente. Lucrările de pe Strada Ștefan cel Mare, care au o garanție de 2 ani, au fost realizate prin asocierea a trei firme: Valdek Impex, Comico Oltenia și Delta ACM 93.

Primarul din Covasna a mai transmis că, în paralel, pe str. Ștefan cel Mare au fost efectuate și lucrări prin care s-a schimbat sistemul de iluminare publică, care este acum format din stâlpi electrici noi, cablurile fiind îngropate în pământ. Pentru aceste lucrări au fost folosiți bani din bugetul propriu.

Locuitorii orașului Covasna, care în prezent este supus unor lucrări intense de reabilitare, mai au de așteptat până la sfârșitul lunii octombrie, când este termenul limită pentru finalizarea celor 16 străzi la care se lucrează. „Urmează și o perioadă de cosmetizare a orașului, pentru că ne dorim ca totul să arate și din punct de vedere urbanistic așa cum ne-am propus și cum se cuvine, a spus edilul, adăugând că în viitorul cel mai apropiat se va face și marcajul pe Strada Ștefan cel Mare și se vor monta și plăcuțele cu semnele de circulație necesare.

Primarul a mai precizat că lucrările de reabilitare din oraș nu ar fi putut fi efectuate pe porțiuni, astfel încât să se evite neplăcerile pe care le îndură locuitorii. „Nu se putea merge pe porțiuni. Trebuie mers cu totul înainte – vorbesc de cele 16 străzi – pentru că nu avem timp de pierdut. Deci este un proiect care trebuie executat cât mai repede. Eu zic că suntem în grafic și avem toate șansele ca până în data de 31 octombrie, cum este prevăzut, să finalizăm tot, a încheiat Thiesz János.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Marin, 28 iunie 2015
Covasna este unoras pe care il iubesc. In ultima perioade a devenit greu de ,,accesat" din cauza lucrarilor de reabilitare a strazilor, cred ca se vor termuna in cel nai scurt timp , altfel turistii citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.