SPORT 28 iunie 2015

Bilanţul României la prima ediţie a Jocurilor Europene

de Covasna Media | 490 vizualizări

România a obținut 12 medalii, trei de aur, cinci de argint și patru de bronz, la prima ediție a Jocurile Europene care se termină duminică la Baku (Azerbaidjan).

Aurul a fost cucerit de Ana-Maria Brânză la spadă, de Andreea Chițu la judo (cat. 52 kg) și de echipa feminină de spadă (Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Amalia Tătăran), argintul a fost câștigat de gimnasta Andreea Iridon la bârnă, Roxana Borha și Elena Meroniac în proba de kaiac dublu — 500 m, în proba de grup la gimnastică aerobică (Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocșer și Lucian Săvulescu), prin Tiberiu Dolniceanu la sabie și prin echipa masculină de sabie (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, Mădălin Bucur), iar medaliile de bronz au fost aduse de gimnasta Andreea Iridon la paralele, de gimnastul Marius Berbecar la paralele, de Daniela Hondiu la sambo (cat. 60 kg) și de Simona Gherman la spadă.

România a fost prezentă la JE cu o echipă care cuprinde 147 de sportivi, 83 de băieți și 64 de fete, care s-au întrecut la 22 de discipline sportive.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.