ACTUALITATE 28 iunie 2015

Inginer biorafinărie și manager lanț valoric bioresurse, două posibile meserii viitoare în Covasna

de Mirela Cara Dragu | 662 vizualizări

Clusterul Biomasei Green Energy a participat recent în calitate de membru al consorțiului la evenimentul de lansare a proiectului Bio Energy Train, care a avut loc la Bruxelles.

Proiectul reunește 15 parteneri din 6 țări UE și urmărește să contribuie la crearea de noi locuri de muncă. De asemenea, proiectul are ca obiectiv îmbunătățirea poziției Europei pe piața mondială prin dezvoltarea a două noi profiluri ocupaționale industriale. Unul dintre acestea este cel de inginer biorafinărie, adică specialist în procese tehnologice de prelucrare durabilă a materiilor prime regenerabile în biorafinării. Celălalt este denumit manager lanț valoric bioresurse și poate dezvolta modele de afaceri durabile pentru o utilizare a materiilor prime regenerabile, având o vedere de ansamblu a întregului lanț valoric al bioenergiei.

Prin acest proiect se urmărește totodată dezvoltarea unei rețele formate din instituții de învățământ terțiar, centre de cercetare, asociații profesionale și din sectorul industriei ce cuprinde întregul lanț valoric al bioenergiei.

Clusterul Green Energy este membru al consorțiului în acest proiect alături de mai multe entităţi printre care Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Tehnologică din Graz, Universitatea Twente, Universitatea Tehnologică Hamburg şi alte instituţii din Slovenia, Germania sau Portugalia.

Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană prin programul de cercetare-inovare Horizon 2020 și poate aduce schimbări considerabile și pe piața de muncă din județul Covasna.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.