ACTUALITATE 30 iunie 2015

„Despre unguri (nu)mai pe românește”

de Mirela Cara Dragu | 907 vizualizări

Portalul Corbii Albi și-a deschis subredacție la Sfântu Gheorghe

Portalul „Corbii Albi”, care sub deviza „Despre unguri (nu)mai pe românește”, își propune să promoveze bunele relații dintre români și maghiari, și-a deschis la Sfântu Gheorghe prima subredacție din România.

Promotori ai unei mentalități libere de prejudecăți și ai ideii de normalitate, membrii redacției de la Cluj și-au dorit să își extindă activitatea și în Sfântu Gheorghe, după ce au constatat că aici sunt cei mai mulți cititori ai articolelor prin care oamenii sunt îndemnați la cunoaștere reciprocă, după cititorii clujeni.

Inițiatorul portalului, Csaba Szabó, precum și noii redactori sunt de părere că mass-media ar trebui să înceapă să scrie și știri pozitive. „Apreciez că Sfântu Gheorghe este al doilea oraș din Transilvania, după Cluj, în care problemele se pun foarte concret și există rezultate palpabile ale colaborării româno-maghiare. Simt o cădere a orașului Târgu Mureş în acest sens, oraș care cândva era etalon al dialogului interetnic, a declarat Csaba Szabó.

Deocamdată din redacția de la Sfântu Gheorghe vor face parte printre alţii Ioan Ganea și Mădălin Guruianu, cărora li se vor adăuga și Maria Băilă, Tiberiu Poștoacă și Simina Gheorghincă, însă portalul este deschis oricărei persoane care dorește să scrie pe acest subiect. Membrii redacției promit că vor citi și publica toate articolele care se încadrează din punctul de vedere al conținutului în ceea ce încearcă să promoveze.

Mai mult decât atât, Asociația de Tineret Ecou a semnat un acord de parteneriat cu „Corbii Albi”, în baza căruia speră să poată plăti redactorii pentru contribuția pe care o vor avea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
stelian, 1 iulie 2015
Este o idee foarte buna. Astept materiale, salut cu caldura pe Dl Postoaca Tiberiu.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.