ACTUALITATE 30 iunie 2015

EDITORIAL. Interesul Naţional face victime printre politicieni

de Dumitru Manolăchescu | 597 vizualizări

Din raţiuni strict politicianiste, adică unele care n-au nicio treabă cu Interesul Naţional, pesediştii şi peciştii au trântit votul de ieri pentru desemnarea directorului SIE în Comisia de control al SIE. Adică trei trântori ai Puterii au lipsit de la şedinţa de Comisie. Adică nu s-au prezentat la serviciu, iar fără ei nu era cvorum în Comisie. Pentru o asemenea neobrăzare, orice alt român angajat la stat, adică plătit din banii noştri, şi plătit foarte bine, ar fi fost sancţionat. Pe politicieni nu-i sancţionează nicio lege şi niciun regulament. Ei sunt sancţionaţi de alegători. Sancţiunea maximă este realegerea în Parlament la proximele alegeri. Scurt şi cuprinzător, adică...

Pesediştii şi-au făcut curaj şi-au anunţat că vor lipsi şi de la votul din Parlament, aşa cum au făcut la cel din Comisie, aşteptând în continuare să fie sancţionaţi de electorat. Pesediştii sunt în vrie, şi-au pierdut cârmaciul pe holurile unui spital din Turcia şi-acum navighează la voia întâmplării pe oceanul politic bântuit de furtuni. Fac tot felul de lucruri împotriva propriilor lor convingeri, anunţate de-a lungul anilor ca modele de comportament politic. De pildă: „Preşedintele Băsescu a instaurat o regulă foarte bună, numirea şefilor de servicii secrete din rândul Opoziţiei”. Da, regula a fost foarte apreciată de PSD şi PC când Băsescu l-a numit pe pesedistul Maior la SRI. Acum, când la SRI e un fost liberal, iar la SIE se pregăteşte să fie tot un fost liberal, regula nu mai e bună.

Interesul Naţional? Poţi să te ştergi la genunchiul operat cu el, nu-i bun de nimic. Important e că MRU, candidatul preşedintelui Iohannis, a fost două luni premier. Şi nici asta n-ar fi fost o problemă dacă ar fi fost susţinut de PSD, dar moldoveanul ăsta pe care-l cheamă, culmea obrăzniciei!, Ungureanu a fost premierul numit de Băsescu. Adică a fost băsist nemernicu’, nenorocitu’, japiţa, intelectualu’, ochelaristu’ dracu’... Cum să pui un fost băsist într-o funcţie importantă în stat?! Ce facem, Tăricene, recompunem regimul criminal Băsescu?! Ăştia trebuie omorâţi, băgaţi în puşcării, repudiaţi, damnaţi, linşaţi, marginalizaţi, terminaţi, castraţi. Nenorociţii ăştia de băsişti care au tăiat lefurile bugetarilor trebuie pedepsiţi exemplar până la a treia generaţie, să nu mai rămână urmă de băsism în Ţara Românească!

Cu un asemenea discurs, Ponta şi Tăriceanu transmit ţării un mesaj de unitate naţională în jurul liderilor PSD, care şi câţi or mai fi ăştia: „Interesul Naţional suntem noi şi-ai noştri, strângeţi rândurile, adunaţi-vă şi apăraţi-vă liderii, poporul pesedist reprezintă singurul Interes Naţional care contează”. Cu un asemenea discurs, Ţara s-a împărţit încă o dată în bucăţele mici, în funcţie de felul în care inimile şi minţile noastre înţeleg sintagma „Interes Naţional”.

Avem însă, slavă Celui de Sus, un preşedinte de partid glorificat cu o poreclă care-l gâdilă sub epoleţi: Tătucul Oprea-Interes Naţional. Din păcate, generalul Gabriel Oprea este preşedintele unui partid care se numeşte prost, aiurea, nesemnificativ: Uniunea Naţională pentru Progresul României. Nu merge, nu sună, nu convinge. Dom’ general, trăiţi!, vă sugerez un alt nume pentru partidul care va deveni cel mai mare din România peste nici un an, bătându-i şi pe pesedişti, şi pe liberali. Cu adânc respect v-aş propune să vă numiţi Partidul Patrioţilor Români. Ăsta parcă sună altfel, nu?! Aţi fost la Miercurea Ciuc şi ne-aţi impresionat pe toţi cu drapelul tricolor românesc desfăşurat într-un oraş-simbol al Secuimii. Aţi făcut acolo o demonstraţie de forţă şi patriotism fierbinte, recunoscută ca atare de inamicii politici şi etnici de la UDMR, care au catalogat prezenţa dvs. acolo drept „neinspirată şi uşor provocatoare”. Semn de respect, ascultaţi la mine, că ştiu cum vorbesc ăştia de la UDMR, au ei un cod al lor, să nu ne prindem noi ce-au în cap. Vă daţi seama ce-ar fi fost să lansaţi cu ocazia asta şi Partidul Patrioţilor Români?! V-ar fi pupat pe grade toată floarea pensionarilor militari, cărora tocmai le-aţi mărit pensiile. Nebunie curată, valul de patriotism românesc luminat v-ar fi purtat pe aripi de biruinţă electorală, uşor ca un fulg, la alegerile de anul viitor, indiferent câte acuzaţii de plagiat vi s-ar fi adus. România din Secuime ar fi fost a dvs., d-le general, iar UDMR, PCM şi celelalte partiduleţe maghiare s-ar fi autodesfiinţat de oftică şi de inimă rea.

Ce-ar fi făcut MRU la votul de ieri după-amiază fără cei 65 de uneperişti? Ar fi fost trântit. Ce soluţie imorală, fraţilor, când ai nevoie de fiecare vot şi, iată, de fiecare prezenţă la vot?! Ce politică altfel, să fim serioşi, astea-s vorbe, votul şi prezenţa contează! Parlamentarii UNPR n-au fost doar prezenţi, ei au şi votat aşa cum le-a cerut tătucul Interesului Naţional, adică pentru MRU la SIE. Patria liberală recunoscătoare, dom’ general, rămâne cum am vorbit: consideraţi-mă un fan al viitorului PPR, partid care va lua locul actualului UNPR şi va forma viitoarea coaliţie liberală la guvernare, condusă de generalul-tătuc Gabriel Oprea. Dacă, Doamne fereşte şi apără, UNPR n-ar fi fost prezent în totalitate sau n-ar fi votat cu Interesul Naţional, adică cu MRU la SIE, atunci fiţi sigur că mi-aş fi retras toate vorbele bune şi m-aş fi alăturat celor care nu văd în dvs. decât un oportunist nenorocit, un politruc amărât, un general de aţă, un prefăcut, un arivist, un incult, un plagiator şi-un mincinos făcut pe calapodul plagiatorului mincinos-şef fugit la Istanbul.

Pentru binele, prosperitatea şi ascensiunea României pe cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie, precum şi pentru liniştea mea personală într-o zi ploioasă de vară, vă mulţumesc, d-le general, că aţi votat cu Interesul Naţional. Trăiţi!

Sublocotenent în retragere posesor de tricolor fără pensie specială,

Dumitru Manolăchescu   

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Voinescu George, 1 iulie 2015
D-le manolăchescu, ce-l mai pupi la dos pe ungureanu asta parcă ţi-ar fi dat şi matale cu nişte unguent pe la nas, aşa îl preaslăveşti pe băsistul ăsta împuţit de zici că-i fiitu. Şi ai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.