ACTUALITATE 30 iunie 2015

Peste 300 de amenzi pentru viteză în decurs de şapte zile

de Covasna Media | 701 vizualizări

În perioada 22-28 iunie, poliţiştii covăsneni au desfăşurat acţiuni zilnice pe linie de circulaţie, în scopul prevenirii accidentelor rutiere cu urmări grave şi pentru descurajarea celor care încalcă regimul legal de viteză.

Oamenii legii au acţionat pe raza întregului judeţ, cu preponderenţă pe reţeaua de drumuri naţionale, dar şi în municipii şi oraşe, iar în cele şapte zile în care s-a derulat acţiunea, au fost depistaţi 337 de şoferi care au încălcat regimul legal de viteză. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional, iar trei dintre ei au rămas şi fără permis de conducere pentru următoarele 90 de zile, după ce au fost depistaţi circulând cu o viteză ce depăşea limita legală cu mai mult de 50 km/h.

De asemenea, au fost constatate şi 10 infracţiuni la regimul circulaţiei.

Abaterile de la prevederile legale privind regimul vitezei de deplasare, se sancţionează cu amenzi ce ajung până la 1.950 de lei şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cazul în care se depăşeşte limita de viteză cu mai mult de 50 km/h. Însă pe lângă sancţiunile pecuniare, şoferii trebuie să fie conştienţi că, atunci când circulă cu viteză excesivă, în joc este ceva mult mai important decât banii, şi anume vieţile lor şi ale celorlalţi participanţi la trafic.

În perioada următoare poliţiştii vor desfăşura activităţi pentru disciplinarea pietonilor, bicicliştilor şi a conducătorilor de atelaje.

Atenţie! Începând cu data de 1 iulie 2015, odată cu mărirea salariului minim pe economie, valoarea punctului de amendă va creşte de la 97,5 la 105 lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ion, 1 iulie 2015
sa va fie rusine politisti romani . va laudati sau ne informati ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.