ACTUALITATE 1 iulie 2015

Guvernul înfiinţează Gărzile Forestiere pentru a reduce tăierile ilegale de păduri

de Covasna Media | 636 vizualizări

Guvernul a aprobat înfiinţarea gărzilor forestiere, o măsură menită să împiedice tăierile ilegale de păduri. Numărul inginerilor silvici care se ocupă de verificări va creşte, iar salariile lor vor fi similare cu cele ale inspectorilor ANAF.

În plus, noua OUG prevede creșterea numărului de posturi, precum și punerea la dispoziția personalului noilor structuri a mijloacelor necesare desfășurării activităților de implementare, monitorizare și control al aplicării regimului silvic și cinegetic. Reorganizarea celor nouă comisariate de regim silvic și cinegetic s-a realizat în scopul protejării și conservării fondului forestier național.

Gărzile forestiere sunt instituţii publice teritoriale ale autorităţii publice centrale care răspund de silvicultură, cu personalitate juridică, finanţate integral de la bugetul de stat, cu atribuţii în implementarea, monitorizarea şi controlul aplicării regimului silvic şi cinegetic.

Exportul de lemn rămâne însă în vigoare. Proiectul de lege iniţiat de Guvern nu a fost încă adoptat de Parlament, aşa că autorităţile aşteaptă ca parlamentarii să revină din vacanţă, în septembrie, pentru a adopta măsura.

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului: „Îmi doresc foarte mult ca şi acest proiect de lege să treacă, să poată să fie stopat pe o perioadă limitată exportul de masă lemnoasă pentru că trebuie să lucrăm unitar şi să luăm mult mai multe măsuri astfel încât să stopăm tăierile ilegale din România. 8,8 milioane de metri cubi care se taie ilegal anual înseamnă o cantitate extrem de mare şi o amprentă bugetară foarte mare. Aproximativ 260 de milioane de euro”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Eugen, 2 iulie 2015
Încă o structură care apare in perioada preelectorală. Posturi, funcţii, posibilă sursă de bani la partid etc. Pentru presupusele 8,8 milioane m.c. a răspuns cineva? Da. Toţi cei presupusi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.