ACTUALITATE 1 iulie 2015

Tabăra de stil de viaţă sănătos s-a încheiat cu succes

de Covasna Media | 548 vizualizări

Tabăra de stil de viaţă sănătos, ediţia a 4-a, desfăşurată în perioada 22–27 iunie la Cătruşa, s-a încheiat la sfârşitul acestei săptămâni. Aceasta a fost organizată de Asociaţia pentru Studii Alternative EVITA, cu sprijinul material al Consiliului Judeţean Covasna.

Tabăra, la care au participat 30 de copii, a avut ca scop formarea unui stil de viaţă sănătos, prin abordarea aspectelor legate de nutriție. Organizatorii atrag atenţia că este bine cunoscut faptul că fiecare al patrulea copil din Europa suferă de obezitate şi nu face mişcare suficientă. Pediatrii consideră că prevenţia este cel mai important lucru.

Tabara stil de viata sanatos iulie 2015 - 01

„Trebuie să informăm copiii asupra unui regim alimentar echilibrat şi asupra igienei, trebuie să-i facem pe copii să devină conștienţi de necesitatea unui regim alimentar adecvat vârstei lor. Trebuie să-i facem să conştientizeze puterea eliberatoare a mişcării, sportului şi a jocului” – afirmă medicul primar pediatru dr. Tarczali Mária.

Tabăra a funcţionat pe baza unui regulament bine definit, programele s-au desfăşurat sub îndrumarea unor medici pediatri, psihologi, specialişti în nutriţie şi dietetică, profesori și adulți voluntari, şi toate acestea într-un mediu familial, acordând atenţie reciprocă şi acceptând reciproc valorile. Selecţia copiilor beneficiari ai taberei a fost realizată cu ajutorul medicilor de familie şi al şcolilor.

O caracteristică a taberei constă în faptul că la fiecare activitate a participat toată lumea, copiii şi adulţii deopotrivă. La început, psihologul de şcoală Gábor Éva i-a ajutat pe copii să se familiarizeze unii cu alţi, conducătoarea taberei, Tarczali Mária, şi învăţătoarea Pap Enikő au organizat activităţi în grup, profesoara a ţinut o prezentare despre cumpărăturile ecologice, iar pedagogul muzeal s-a jucat cu copiii utilizând marionete. Copiii au învăţat să cânte sub îndrumarea profesoarei de muzică, iar asistentele Bokor Beáta şi Kovács Ibolya au asigurat mesele copiilor din mâncarea gustoasă şi sănătoasă pregătită la Grupul Şcolar „Gábor Áron”. Gimnastica de înviorare de dimineaţa, jocul cu mingea sub conducerea lui Tarczali Tibor şi, nu în ultimul rând, relatările acestuia pline de umor despre experienţele proprii, au ajutat la închegarea grupului. Mátyás Alpár şi-a petrecut timpul jucând şi făcând sport împreună cu copiii. Sub egida evenimentului şi în cadrul mişcării „Healthy Kids”, în perioada 2012–2015 s-au ţinut 30 de cursuri educative de sănătate în școlile generale din județ, iar la tabără au participat 150 de copii. „Suntem convinşi că este nevoie de tabere de stil de viaţă sănătos. Pentru comunitatea noastră, este esenţial să acordăm o mai mare atenţie privind păstrarea sănătăţii” – a accentuat consilierul judeţean dr. Tatár Márta.

Consiliului Judeţean Covasna

Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.