ACTUALITATE 5 iulie 2015

Iniţiativă legislativă: 500 € pe lună pentru tinerii care se întorc acasă

de Covasna Media | 522 vizualizări

Tinerii care muncesc în afara ţării ar putea câştiga bani frumoşi dacă se întorc acasă să muncească. Toţi cei cu vârste sub 35 de ani vor putea câştiga 500 de euro, pe lângă salariu, dacă se angajează în România.

Concret, de săptămâna viitoare va intra în dezbatere o iniţiativă legislativă la care muncesc mai mulţi aleşi, act normativ care, dacă va fi adoptat, ar aduce mulţi tineri ce muncesc peste hotarele ţării înapoi acasă. Aleşii vor ca fiecare tânăr care are până în 35 de ani şi care lucrează acum în afara României să primească lunar, timp de un an, câte 500 de euro. Aceştia nu trebuie neapărat să fie angajaţi undeva, ci pur şi simplu să muncească chiar şi în propria gospodărie, asta pentru cei care locuiesc în mediul rural.

„Avem nevoie de specialişti”

„Avem nevoie de forţă de muncă în ţară, mai ales de specialişti. Ne pleacă medicii, profesorii, inginerii, ITiştii şi chiar muncitorii simpli, în special tineri, căci nu sunt plătiţi aşa cum trebuie aici, în ţară. Vrem să-i stimulăm cumva să îşi pună în valoare capacitatea aici, nu peste hotare. Un an, am putea să-i stimulăm să ia mai mulţi bani, chiar decât câştigă acum în afara ţării. Sunt convins că în această perioadă de timp, oamenii îşi vor face un rost aici, acasă”, a declarat senatorul UNPR Constantin Popa, unul dintre iniţiatorii legii.

Mai mult, alesul spune că s-ar putea găsi destul de uşor bani pentru a-i recompensa pe cei care vin înapoi acasă la muncă, fără a fi nevoie de fonduri în plus de la bugetul statului. Alesul este de părere că o scumpire cu 0,05 lei a ţigărilor, a alcoolului, a produselor de tip fastfood şi a băuturilor carbogazoase ar aduce milioane de euro. Aceşti bani ar fi depuşi într-un fond de solidaritate, din care să fie plătiţi cei care se întorc acasă la muncă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.