ACTUALITATE 5 iulie 2015

Se înmulțesc abaterile constatate de Protecția Consumatorilor Covasna

de Mirela Cara Dragu | 1121 vizualizări

În urma verificărilor tematice realizate de CJPC Covasna în luna iunie, mai mulți operatori economici din Baraolt și Târgu Secuiesc au fost amendați pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea echipamentelor electrice de uz casnic. Astfel, la operatorii la care s-a constatat lipsa traducerii informaţiilor în limba română în special pentru instrucţiunile de utilizare ale unor aparate electrice, s-a aplicat câte o amendă contravenţională. Produsele au fost oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficienţelor constatate.

În total, au fost verificate 11 unităţi dintre care trei au primit amenzi contravenţionale în valoare totală de 2.000 lei şi un avertisment.

De asemenea, în Sfântu Gheorghe și Covasna a fost verificată respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice. Între abaterile constatate în unitățile din cele două orașe se înscriu lipsa afişării preţului pe unitatea de măsură sau a denumirii unității. Pentru abaterile constatate au fost aplicate în total 5 amenzi contravenţionale în valoare totală de 2.500 lei şi 6 avertismente, la cele 10 unități găsite în neregulă din 18, câte au fos verificate.

Produse de patiserie nesigure pentru consumatori

13 producători de patiserie (gogoşi, covrigi, kürtőskalács etc.), din 27 câți au fost verificați de Protecția Consumatorilor Covasna în luna iunie, au fost sancționați cu 9 amenzi, care s-au ridicat în total la suma de 11.000 lei, precum și cu o serie de avertismente. Între neregulile constatate de inspectorii CJPC, cele mai frecvente au fost lipsa afișării de informații privind ingredientele sau gramajul, omiterea afișării prețului, termene de garanție depășite și condiţii de depozitare precare.

Inspectorii CJPC Covasna încurajează consumatorii să depună sesizări privind neregulile pe care ei înșiși le constată și promit să continue controalele de acest gen și în perioada următoare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
apolitic, 6 iulie 2015
@mircea diacon, pe viitorul apropiat poate scapam de lichele ca tine sustinute politic. Mi-e sila de voi...
mircea diacon, 6 iulie 2015
Nu stiu cine s-a trezit,dar va recomand pagina de facebook,https://www.facebook.com/groups/191991027610177/,Protectia Consumatorilor Covasna,unde puteti sa fiti la curent cu activitatea CJPC citeste integral
lili, 6 iulie 2015
"Verificari tematice"?! S-a trezit OPCul din Covasna?! "Succesuri" !!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.