ACTUALITATE 6 iulie 2015

Amenzi de 7.000 de lei pentru furt de lemne

de Covasna Media | 718 vizualizări

Peste 40 de metri cubi de lemn au fost confiscaţi şi au fost aplicate amenzi în valoare de 7.000 de lei aplicate de poliţiştii covăsneni în urma unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

La data de 2 iulie, poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au desfăşurat activităţi de control în trafic pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor la regimul silvic.

În cadrul activităţilor desfăşurate a fost oprit în trafic un autovehicul condus de către un bărbat din comuna Ghelinţa, care transporta lemn rotund, de esenţă răşinoase. În urma verificărilor s-a constatat că lemnul nu avea trecut în avizul de însoţire primar, codul unic emis de programul SUMAL. De asemenea, s-a constatat că nu corespundea cantitatea de lemn înscrisă în documentele legale, cu cea transportată în realitate – în acte erau trecuţi 32 mc de lemn, iar în realitate cantitatea era de circa 45 mc.

Poliţiştii l-au sancţionat pe bărbat cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei, iar lemnul a fost ridicat în vederea confiscării.

Tot în cadrul acestei acţiuni, pe raza localităţii Ghelinţa a fost depistat un bărbat din comună, care transporta cu un tractor rutier circa 1 mc de lemn pentru foc specia fag. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul nu avea documente legale de transport sau provenienţă.

Şi în acest caz a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei, iar lemnul a fost ridicat în vederea confiscării.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.