ACTUALITATE 6 iulie 2015

Două persoane au mâncat ciuperci otrăvite, iar un bărbat a fost muşcat de un şarpe

de Covasna Media | 590 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 29 iunie – 5 iulie s-au prezentat un număr de 693 pacienți. În 169 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 20 (11 pacienți au necesitat internare – doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 63 (19 internați – două atacuri vascular-cerebrale); Urgenţe chirurgicale: 120 (10 internați); Urgenţe de medicină internă: 198 (23 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 123 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 130 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 49 (11 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 35 (20 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 78 (în 14 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 10 nașteri, 5 fete, respectiv 5 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-SMURD au fost primite trei victime de accidente rutiere. Una dintre acestea, un băiat de șase ani, cu multiple contuzii (fără fracturi) a fost transferat la secția de chirurgie pediatrică a Spitalului Județean de Urgență Brașov.

Un număr total de 10 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. În nici un caz nu a fost nevoie de internare.

Săptămâna trecută 5 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. O victimă a fost internată la secția de chirurgie pentru scurt timp.

Două persoane – femei de 21, respectiv 45 de ani – au ajuns la spital săptămâna trecută în urma unor tentative de suicid. Ambele au consumat medicamente. Momentan se află internate la secția de psihiatrie.

Tot săptămâna trecută au fost înregistrate două cazuri de intoxicație cu ciuperci. Soțul și soția, de 47, respectiv 46 de ani, din comuna Zagon au ajuns la secția UPU-SMURD sâmbătă 4 iulie, în stare relativ stabilă. Momentan ambii sunt tratați la secția de boli infecțioase a spitalului, fiind în afara oricărui pericol.

Pe lângă cele prezentate o persoană de 61 de ani, din comuna Moacșa a sosit tot sâmbătă la spital cu leziuni rezultate de la o mușcătură de șarpe. Victima nu a fost în pericol de moarte, și nu a putut preciza ce fel de șarpe l-a mușcat. A fost internat la secția ATI, mai apoi la boli infecțioase.

În afară de cele prezentate mai sus, un total de 52 de persoane s-au prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.