SPORT 11 iulie 2015

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, campioni la Wimbledon!

de Covasna Media | 629 vizualizări

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 4, a câştigat sâmbătă proba de dublu a turneului de la Wimbledon. În finală, perechea română-olandeză a trecut de Jamie Murray, din Marea Britanie, şi John Peers, din Australia, cu 7-6, 6-4, 6-4.

Tenismanul Horia Tecău a declarat, sâmbătă, după ce a câştigat proba de dublu la Wimbledon alături de Jean-Julien Rojer, că este foarte fericit şi a menţionat că dimineaţa a avut ceva emoţii, având în vedere faptul că a jucat anterior trei finale la turneul londonez şi le-a pierdut.

"Sunt foarte fericit. Am mai jucat trei finale. A fost foarte emoţionat să pierd finalele precedente, pentru că acesta este unul din turneele mele preferate. Am câştigat aici de două ori ca junior. Îmi doream să revin şi să mă impun la seniori. A fost greu faptul că am pierdut trei finale şi extraordinar că am ajuns în a patra. Pentru noi au fost două săptămâni extraordinare, cu unele meciuri dificile. Am avut ceva emoţii în această dimineaţă, pentru că am pierdut trei finale. Îmi doream să abordez meciul cum trebuie, să profit de şanse, să joc aşa cum îmi doresc şi să mă bucur de participarea în finală", a spus Tecău.

Este primul succes într-o finală a unui turneu de dublu de grand slam pentru Horia Tecau – a mai jucat trei finale la Wimbledon în 2010, 2011 și 2012, toate alături de suedezul Robert Lindstedt.

Tecău este al doilea român care câștigă turneul de dublu la Wimbledon, după Ilie Năstase (câștigator în 1973).

Tecău mai are în palmares un succes la Australian Open, în turneul de dublu mixt din 2012, când a câștigat alături de americanca Bethanie Mattek-Sands.

Tecău, în vârstă de 30 de ani, a mai câştigat la Wimbledon în 2002 şi 2003 la juniori, alături de Florin Mergea. La Wimbledon, în acest an, Tecău şi Rojer au trecut în semifinale de Mergea şi indianul Rohan Bopanna.

În acest an, Tecău şi Rojer s-au mai impus la competiţia de la Rotterdam, după ce în 2014 au câştigat opt turnee.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.