ACTUALITATE 12 iulie 2015

16 elevi covăsneni au luat Bac-ul după contestaţii

de Agerpres | 658 vizualizări

Procentul de promovabilitate la Bacalaureat a crescut cu aproape un procent în judeţul Covasna după rezolvarea contestaţiilor, 16 candidaţi obţinând note mai mari şi au promovat examenul.

Inspectorul şcolar general interimar Kiss Imre a declarat vineri, pentru AGERPRES, că rata de promovare a ajuns la 63,8% de la 62,7% cât a fost iniţial. Un număr de 372 de elevi din judeţul Covasna au depus contestaţii, dintre care 172 la Limba şi literatura română.

Elevul Ionuţ Bercan de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, care obţinuse cea mai mare medie din judeţ, a depus contestaţie la proba de matematică, iar în urma acesteia nota i-a fost scăzută de la 9,95 la 9,80. Media sa a rămas în continuare cea mai mare din judeţul Covasna – 9,93.

Cele mai bune rezultate la sesiunea de Bacalaureat din acest an au fost obţinute de Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe cu predare exclusiv în limba română (promovabilitate 91,4%), de Colegiul „Székely Mikó” şi Liceul „Mikes Kelemen” tot din Sfântu Gheorghe, ambele cu predare în limba maghiară (89,3%, respectiv 86,5%). La polul opus s-au situat Liceul Tehnologic „Gábor Áron” şi Liceul Tehnologic „Ápor Péter”, ambele din Târgu Secuiesc, cu o promovabilitate de 11,67%, respectiv 15,15%.

La Bacalaureat s-au înscris în total 1.521 de absolvenţi de liceu, dintre care 1.451 au participat la examene, doi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, iar 927 au fost declaraţi admişi. Rezultatele sunt mai bune decât la Bacalaureatul din vara anului trecut, când rata de promovare a fost de circa 58%.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.