ACTUALITATE 14 iulie 2015

Strada Váradi József, modernizată pe bucăți

de Mirela Cara Dragu | 2026 vizualizări

Strada Varadi Jozsef reabilitata iulie 2015 - 3Strada Varadi Jozsef gropi iulie 2015 - 1

Locuitorii de pe Strada Váradi József din Sfântu Gheorghe se împart în două categorii. Unii mai norocoși se bucură deja de asfalt și de un aspect frumos al trotuarelor, care până aproape de Prima Școală Românească arată impecabil. Ceilalți, care stau în partea de sus a străzii, nu au la fel de mare noroc. În funcție de vremea de afară, ei suportă în continuare praful sau noroiul care se formează după ploaie și, în mod constant, gropile. „Noi aici suntem vai de capul nostru. Ar trebui să ne punem cizme de cauciuc până coborâm la partea asfaltată a străzii. De praf, nu mai vorbesc. Eu nu am mașină, dar vecinii mei își blesteamă zilele când pleacă la muncă cu mașina, s-a plâns un locuitor de pe Váradi.

La începutul lunii mai, când pe pagina sa de Facebook primarul Antal Árpád posta fotografii cu partea asfaltată a străzii, un locuitor al orașului îi atrăgea atenția asupra faptului că strada nu este finalizată. „Păcat, domnule Antal Árpád, că nu putem posta poze cu Strada Váradi cu care vă mândriți că arată bine... Poate că, în calitate de primar, ar fi trebuit să mergeți până la capătul ei, unde tot așa se plătesc impozitele ca în partea postată de dvs. Sau poate că acolo domnii mai sus-puși plătesc o suprataxă???.

Întrebat care este explicația acestei situații, primarul municipiului Sfântu Gheorghe a precizat în urmă cu puțin timp: „Partea care este aproape finalizată era într-un proiect european, partea de sus este acum în licitație.

În ședința Consiliului Local de luni, viceprimarul Sztakics Éva a precizat că în documentația pentru modernizarea străzii Váradi József nu fuseseră introduse valorile pe care firmele care se vor înscrie la licitație trebuie să le respecte, motiv pentru care proiectul nu a fost încă scos la licitație. Consilierii locali au votat aceste valori în ședința de luni, ceea ce înseamnă că proiectul de reabilitare a străzii Váradi József va fi scos la licitație abia în perioada următoare. În funcție de durata procedurilor legale, dar și de seriozitatea cu care firma câștigătoare va respecta termenele limită prevăzute în contract, așteptarea locuitorilor dezavantajați de pe strada în discuție se va prelungi pentru o perioadă greu de estimat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ionescu Silvia, 20 septembrie 2015
Aceasta parte a strazii nu a fost renovata in 30 de ani niciodata .Daca intrebi pe cei de la primarie raspund cu nonsalanta NU STIM poate la anul si au tot trecut ani de promisiuni si minciuna , iar citeste integral
George Voinescu, 15 iulie 2015
Vai de capul vostru consilieri şi viceprimari şi primar şi toţi cei care vă bateţi joc de oameni. Cum să faci o stradă pe bucăţele; auzi acolo: nici măcar nu au scos la licitaţie citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.